Mai există astăzi și primari care fac politica oamenilor din comună, și nu doar politica partidului din care fac parte. Este și cazul primarului comunei sucevene Ostra, Ioan Oros, cel care a reușit să facă cu vorbe puține, foarte multe. Extrem de hotărât și perseverent, Oros a reușit să aducă schimbarea la propriu în această comună, nu doar pe afiș, la nivel de slogan.

Cei care au trecut pe aici, au observat cu ochiul liber acest lucru.

„Nu am trecut de câteva luni bune prin comuna Ostra, iar după aceea, am avut impresia că am greșit comuna, atât de multe s-au fost schimbat. Într-adevăr, este o comună în care evoluția este evidentă”, ne-a spus un cetățean din zonă.

Cu o viziune modernă, Oros a înțeles încă de la început, că orice comunitate care stă bine la capitolul infrastrctură, poate evolua și pe celelalte domenii mult mai ușor.
Astfel, în comuna Ostra au fost reabilitate și întreținute destul de multe drumuri comunale și vicinale. Putem aminti aici întreținerea drumurilor comunale Grădina de vară – Uliţa Titi, Uliţa Babătă, Uliţa Dodicu – Băişescu, Ulița Tinofi – Băişescu, Uliţa Ion a Virii – Băişescu, Uliţa Chicirca – Băişescu, Uliţa Paparus – Băişescu, Uliţa Ţarină – Băişescu .
Tot la acest capitol putem vorbi și despre reabilitarea podurilor și punților comunale, deloc puține la număr.

Pentru a nu se repeta experiența din 2010, Oros s-a axat și pe realizarea unui sistem de evacuare a apelor pluviale și a investit în lucrări de regularizare a cursurilor de apă și viiturilor cu gabioane.
Dacă în 2020 toate localitățile vor fi obligate să aibă apă și canalizare, comuna Ostra stă bine la acest capitol. Aici, edilul comunei a investit peste șase milioane de lei doar în alimentarea cu apă și peste două milioane de lei în stația de epurare.
Sunt doar câteva dintre realizările primarului Ioan Oros, cel care propune pentru următorul mandat o strategie de dezvoltare la fel de realistă, care să vină în sprijinul comunității locale.

Obiective pentru următorii patru ani

 

  • Asfaltarea drumurilor de interes local din zonele Tranița, Băișescu, fosta grădină de vară, Babătă, Bîrgovan, fosta brutărie (proiect în implementare);
  • Lucrări de regularizare și apărări de maluri pe toate cursurile de apă din comună;
  • Demararea procedurilor pentru redobândirea a 82 ha de pădure de la Cîrlibaba;
  • Reabilitare trotuar pod DJ177A până la stația de tratare;
  • Reabilitare Cămin Cultural (centru), proiect aprobat;
  • Amenajare curte școală, proiect aprobat;
  • Reabilitare termică și amenajări interioare la Școala Gimnazială Ostra;
  • Anveloparea dispensarului uman din localitate;
  • Reamenajarea parcului pentru copii;
  • Modernizare aleii secundare din cartier prin pavare;
  • Reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat public în toată localitatea;
  • Înființarea asociației de locatari în cartier în vederea obținerii de fonduri pentru lucrări de anvelopare a blocurilor;
  • Alte lucrări de interes local la inițiativa cetățenilor.

Pe lângă faptul că este o strategie care nu cuprinde nimic care să nu aibă corespondență în realitatea comunei, strategia pe care o propune Ioan Oros mai cuprinde și „alte lucrări de interes local la inițiativa cetățenilor”,  punct care nu se mai regăsește pe alte pliante ale candidaților din județ.

„Primarul trebuie să fie un om devotat trup și suflet comunității, un om al faptelor și al acțiunii, un om care știe să fie alături de concetățenii săi, să le fie un bun sfătuitor și un adevărat prieten. Oamenii de aici știu că eu iubesc mai mult faptele decât promisiunile, la fel cum știu că eu sunt între ei și le ascult problemele în permanență, nu numai acum în campanie electorală”, a spus primarul comunei Ostra, cel care mai candidează pentru încă un mandat din partea Partidului Social Democrat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.