Apelul a fost făcut în cadrul întâlnirii Biroului Permanent al Organizației Județene a PSD Suceava, desfășurată vineri, în localitatea Straja.

În debutul întâlnirii, președintele Organizației Județene PSD, Ioan Stan, i-a felicitat pe noii primari social-democrați: Cornel Țehaniuc (Solca), Codrin Ilaș Rusu (Brodina), Mihai Juravle (Straja), Vasile Țugui (Vicovul de Jos), a reiterat rugămintea de colaborare între toți primarii social-democrați, și-a exprimat regretul față de rezultatul modest înregistrat în unele localități din această zonă la alegerile pentru Consiliul Județean.

Potrivit unui comunicat de presă, Vasile Rusu, responsabil de coordonarea activității organizațiilor locale PSD din această zonă, a făcut o analiză a rezultatelor înregistrate la alegerile locale, evidențiind pentru fiecare localitate atât aspectele pozitive (alegerea unor noi primari social-democrați, constituirea majorităților în consiliile locale), cât și aspectele negative (pierderea postului de primar în unele localități: Horodnicul de Sus, Marginea, un număr insuficient de voturi  acordate candidaților PSD pentru Consiliul Județean). A prezentat de asemenea măsurile luate deja în ceea ce privește organizațiile locale care au înregistrat rezultate modeste la alegerile locale și a menționat viitoarele demersuri organizatorice: consolidarea  organizațiilor de femei, tineret și seniori, atragerea de noi membri.

Primarii și președinții de organizații locale prezenți și-au asumat rezultatele analizelor făcute și au identificat, la rândul lor, soluții de îmbunătățire a activităților administrative și politice, și-au exprimat determinarea pentru câștigarea alegerilor parlamentare din 2016.

În continuare s-au supus votului Biroului Permanent și s-au aprobat: noua echipă de conducere a organizației locale Suceava, înlocuirea președintelui interimar al organizației locale Câmpulung Moldovenesc, Adrian Posa, cu Radu Mihalescul și dizolvarea Birourilor Permanente din unele organizații locale care au înregistrat rezultate slabe la alegerile locale.

La finalul lucrărilor, Ioan Stan a făcut un apel către toți președinții organizațiilor locale, rugându-i să definitiveze cât mai rapid organizarea până la cel mai mic nivel și să atragă către PSD noi membri, reprezentativi pentru comunitate, în vederea abordării cu eficiență maximă a alegerilor parlamentare din 2016.

20160722_152214

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.