Președintele interimar al PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, a declarat că PSD Suceava a fost chiar îngăduitor cu Gheorghe Flutur, dar și cu deciziile pe care acesta le ia.

Altfel, cei din PSD ar fi avut mult mai multe lucruri să-i reproșeze lui Flutur. În legătură cu situația în care se află directorii aparatului de specialitate al Consiliului Județean și ai instituțiilor subordonate, Stan consideră că este strigător la cer ca un angajat să obțină notă maximă la evaluare, iar tu să îl feliciți, dar să menționezi totodată, că nu corespunde culorii politice.

„Însuși Gheorghe Flutur a spus că își va depăși atribuțiunile și se va uita și în ograda deconcentratelor. Omenește vorbind, când acei oameni au fost evaluați și au obținut notă maximă din câte am înțeles, să vii să îi spui că este în regulă, doar că nu corespund datorită culorii politice, este un lucru pe care eu nu îl înțeleg. Și de la ședințele de Colegiu Prefectural, Flutur dirija deconcentratele”, a declarat pentru SuceavaLive, deputatul Ioan Stan.

Trebuie amintit faptul că, PSD Suceava mai consideră și că „prin această transformare, eficiența actului administrativ nu sporește absolut deloc, iar imaginea profesională a celor patru directori aflați în fruntea acestor direcții, este afectată pe nedrept”.

2 Responses

 1. Angela FURTUNA

  Da, domnule Ioan Stan: ati fost onest cand ati relatat ca sunt faultate drepturile si legea, caci „Este strigător la cer ca după ce un angajat ia nota 10 la evaluare, să îi spui că nu corespunde culorii politice”.
  Ma bucur ca dvs. va bateti pentru respectarea Constitutiei si a legii. TOTI TREBUIE SA FACETI LA FEL. Este foarte necesar ca politicienii sa ajunga la un moment cand vor admite ca asa nu se mai poate: ca ceea ce face, de exemplu azi, Flutur, este ilegal, caci abuz de putere, incalcarea democratiei.

  La randul meu, am fost victima acestui grup criminal format din Flutur – Ilie- Barba – acolitii lor din universitate si servicii (generalul de spionaj Ion Datcu, oamenii sai, Arcu tatal si fiul din SRI, Beldeanu tatal si fiul din SIE, clanul Steiciuc, Cernica, Finaru etc., clanurile din Cultura propaganda de casa a PD-PDL). Totul s-a petrecut, asa cum e deja public, in vara 2010, cand am fost limojata eu, dar si alti carturari eminenti, fara niciun drept de apel, iar apoi un alt val de persecutii declansat in spital impotriva familiei mele. NI S-A DECIS MOARTEA, si nu a fost nimeni acolo sa apere drepturile mele, ale noastre, cei calcati in picioare de FLUTUR ET CO.

  Si atunci a fost la fel: abuz de putere, dar si mai rau, asociere in vederea comiterii de fapte criminale, rasism, antisemitism cras. CLANUL A FOST ACELASI: FLUTUR- BARBA-ILIE et Co.
  Iar eu adusesem institutiei mele (Biblioteca Bucovinei) si Consiliului Judetean numai rezultate remarcabile, infiintarea unor proiecte culturale de deschidere nationala si internationala.
  Da, domnule Stan!
  Daca nu va veti apara oamenii, vor fi asasinati la fel cum am patit si eu: da, imaginea profesionala, prestigiul si onoarea le vor fi incalcate de catre acesti barbari. Iar adeseori pentru un om cinstit, cariera construita prin munca si imaginea sunt singura avere. Pe care nu o mai poti recastiga, atunci cand ai 60 de ani.

  Invit toti sefii de partide sa mediteze la acest aspect: politizarea excesiva ucide, coruptia ucide, clanul cel mai asasin e condus de Flutur, care face de ras ideea de liberalism, risipind pentru totdeauna idealurile corecte ale romanilor onesti si patrioti.

  Răspunde
 2. Angela FURTUNA

  Cand Flutur alunga oamenii competenti, asa cum am patit eu si alti carturari in 2010, sau directorii de azi, el aplica in mod stalinist contra-selectia.
  Citez din Teodor Baconschi:

  Legea de fier a contra-selecţiei, cel mai toxic reflex preluat din comunism
  Contra-selecţia este reflexul cel mai toxic pe care societatea noastră l-a preluat din perioada comunistă, este concluzia la care a ajuns fostul ministru Teodor Baconshi după ce a observat vreme de două decenii comportamentul diverşilor demnitarii care s-au perindat la putere.
  Teodor Baconschi
  Teodor Baconschi (SAMUEL KUBANI/AFP/Getty Images)

  În sistemul nostru, cu cât e cineva mai şters, mai incompetent, mai umil şi mai “şmecher”, cu atât are mai multe şanse de reuşită, a atras atenţia duminică, pe contul său de Facebook, fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi.

  “Am observat în ultimele două decenii (mai ales ca diplomat) comportamentul “oficial” a numeroşi demnitari români. Le-am analizat în mintea mea nivelul de inteligenţă, competenţa profesională şi (eventual) gradul de patriotism. Le-am urmărit ascensiunea şi ieşirea din prim plan. Am ajuns la o concluzie tristă.

  Nu “se spune” doar, ci aşa este, statistic: în sistemul nostru, cu cât e cineva mai şters, mai incompetent, mai umil şi mai “şmecher” în sensul cel mai peiorativ al acestei etichete, cu atât are mai multe şanse să fie scutit de tirul presei, acceptat de şefii săi şi menţinut în funcţia pe care o ocupă”, a declarat Teodor Baconschi.

  Fostul ministru susţine că, fără excepţie, cei care nu corespund acestui “pattern”, adică cei harnici, deştepţi, bine pregătiţi, plini de iniţiativă, animaţi de gânduri reformiste, pe scurt, cei care ar putea “deranja” starea lucrurilor (statu quo-ul) sunt primii sacrificaţi şi scoşi din joc.

  “Aceasta e legea de fier a contra-selecţiei şi pe ea ne bazăm în toată gama noastră de eşecuri. Contra-selecţia e reflexul cel mai toxic pe care societatea noastră l-a preluat din perioada comunistă”, a subliniat Teodor Baconschi, adăugând că mediocritatea este universală şi statistic dominantă, însă la alţii nu face ravagii, ci doar daune colaterale.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.