Ziua internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită pe 1 octombrie, a constituit un nou prilej de întâlnire a reprezentanților seniorilor social-democrați din județ cu membrii Biroului Permanent al Organizației Județene a PSD.

Sub deviza „Să reconstruim solidaritatea dintre generații”, președintele Organizației Județene a Seniorilor PSD, Mișu Gafencu, le-a mulțumit celor prezenți pentru implicarea politică și civismul pe care le-au manifestat permanent și a evidențiat modul în care înțelepciunea și experiența ca apanaj al vârstei pot aduce un plus de valoare impetuozității tinereții.

Președintele Organizației Județene PSD, Ioan Stan, le-a mulțumit și el seniorilor pentru tot ceea ce au făcut pentru promovarea valorilor social-democrate afirmând că aceștia au reprezentat întotdeauna fundamentul, coloana vertebrală a PSD.

„Am remarcat faptul că persoanele de vârsta a treia au înțelepciunea și forța de a juca un rol activ în domeniul administrativ sau politic, aspect demonstrat de realegerea unor primari aflați la vârsta pensionării în fruntea unor comunități locale sucevene”, a declarat Ioan Stan.

Toți reprezentanții seniorilor care au luat cuvântul și-au reafirmat atașamentul față de valorile social-democrate, au reamintit sprijinul pe care l-au primit pensionarii din partea guvernului condus de Victor Ponta prin reîntregirea pensiilor tăiate de guvernul Boc, indexarea anuală a pensiilor începând din 2013, creșterea punctului de pensie cu 13,2%.

De asemenea, aceștia au salutat inițiativa parlamentarilor social-democrați, trimisă în plenul senatului, conform căreia punctul de pensie va reprezenta 40% din salariul mediu brut începând cu 1 ianuarie 2017 și 45% începând cu 1 iunie 2017.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.