Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a informat că, după ce a încercat să-și însușească finalizarea șoselei de centură a Sucevei, deși n-a avut nicio contribuție la terminarea ei, iată că premierul Orban continuă să se laude cu munca altora participând la inaugurarea centurii ocolitoare a Rădăuțiului, investiție care a fost asigurată în proporție de peste 85% de guvernarea PSD.

„Din păcate pentru români, liberalii nu se pot lăuda decât cu creșterea datoriei externe a României la aproape 50% din PIB, cu o criză sanitară fără precedent, cu distrugerea învățământului și a economiei românești prin măsurile aberante luate aproape zi de zi. Acestea sunt realizările lor reale, iar în campanie se chinuie să-și facă o imagine pozitivă lăudându-se cu proiectele finanțate și realizate în foarte mare parte de guvernarea PSD. Să sperăm totuși că atunci când va fi întrebat de Autostrada Nordului și de celelalte investiții în infrastructura rutieră promise județului nostru, nu va pleca din fața jurnaliștilor așa cum a făcut  la conferința de presă de ieri”, a declarat Ioan Stan.

Acesta a adăugat că, pe lângă cele prezentate mai sus, tot ieri, unul din „emisarii” premierului Orban, respectiv economistul șef al Băncii Naționale, a afirmat că este utilă o scădere de 20% a salariilor bugetarilor pentru a putea face față deficitului bugetar în care ne-au băgat Orban și ai săi.

„În mod evident, scopul acestui mesaj a fost acela de a pregăti populația pentru tăierile salariale care vor veni începând de anul viitor dacă liberalii se vor mai afla la guvernare. Asta pe lângă celelalte măsuri de criză pe care probabil că guvernul lor le pregătesc românilor. 

Totuși, în contextul pandemic în care ne aflăm, în urma tragediei petrecute la Neamț, în urma tragediilor zilnice care au loc în sistemul sanitar, considerăm că premierul Orban ar trebui să aibă alte priorități decât de a se lăuda cu munca altora. Și aici ne referim la faptul că mai important decât inaugurarea șoselei de centură a Rădăuțiului ar fi fost darea în folosință în regim de urgență a spitalului modular de la Lețcani, pentru a suplimenta numarul de locuri la ATI pe zona Moldovei pentru bolnavii de COVID-19 aflați în stare critică. Dar nu sunt în stare să facă nici măcar acest lucru. În timp guvernanții se „luptă” cu campania electorală, lupta împotriva Covid-ului a rămas pe seama românilor”, a conchis senatorul Ioan Stan. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.