Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a informat că social democrații nu doresc politizarea protestelor, însă, atât timp cât acestea sunt pașnice, ei sunt de acord ca oamenii să iasă în stradă și să își expună cererile. Totodată, senatorul sucevean a subliniat că PSD este de acord și cu revendicările protestatarilor, întrucât cei de la guvernare ar fi luat aceste măsuri sanitare după ureche, fără a fi ținut cont de realitatea din țară.

„Nu dorim sub nicio formă să politizăm protestele care au loc în întreaga țară, dar trebuie să amintim că în decembrie 1989 au murit oameni pentru dreptul de a ne exprima liber opiniile, dar și pentru cel de a protesta. Niciun guvern nu trebuie să încalce aceste drepturi fundamentale, care aparțin democrației și care subliniază caracterul democratic al statului. Drept urmare, suntem de acord cu protestele care au cuprins țara, atâta timp cât sunt pașnice. Pentru că un protest pașnic, consolidează democrația și poate conduce la găsirea unor soluții pentru problemele semnalate, în timp ce un protest violent generează și mai multe probleme decât cele existente.

De asemenea, suntem de acord cu cele cerute de protestatari. Este nevoie ca măsurile luate împotriva epidemiei de covid să fie adaptate realităților din teren și nu luate după ureche, pentru că „așa au făcut și alții”, după cum ne explică „experții” de la guvernare. Fiecare țară are particularitățile ei, înclusiv epidemia Covid evoluând separat de la stat, la stat. Așadar, trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru noi, românii, în funcție de situația existență la ora actuală în țara noastră, nu în alte state”, a declarat Ioan Stan.

Acesta a adăugat că, având în vedere că urmează sărbătorile Pascale, trebuie să fie găsită o soluție pentru ca oamenii să se poată bucura de ele fără a-și pune viața în pericol. În același timp, social democrații consideră că este o greșeală faptul că se închid magazinele de la ora 18, acolo unde incidența este de peste 4 infectări la mia de locuitori, pentru că există riscul să se creeze mai multe aglomerări, implicit focare de infecție, decât dacă programul ar fi prelungit și cetățenii ar avea o marjă de timp suficientă, care să le permită să-și facă cumpărăturile fără grabă.

„Totodată, subliniem faptul că protestele nu sunt doar contra măsurilor luate de guvernanți împotriva pandemiei de Covid 19. Oamenii s-au ridicat și împotriva problemelor sociale cauzate de căderea economiei naționale. Pentru că în toată această perioadă, prin măsurile luate de guvernul Orban, respectiv Cîțu, au fost închise mii de afaceri, rata șomajului a explodat, industria turismului a fost îngropată prin neacordarea tichetelor de vacanță, pensiile nu au mai fost mărite, nici alocațiile, gratuitatea de transport a studenților a fost tăiată, puterea de cumpărare a românilor a scăzut, inflația a crescut, prețurile au crescut.

Aceasta este realitatea zilelor noastre și chiar înțelegem de ce românilor le-a ajuns cuțitul la os, drept pentru care PSD cere alegeri anticipate. Considerăm că este clar pentru toată lumea că actuala putere nu mai are legitimitate în fața românilor, nici măcar nu-i reprezintă pe aceștia, fiind tributari doar propriilor interese și clientelei de partid”, a conchis senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.