Președintele României a anunțat că măsurile ce reprezentau recomandări până în prezent devin obligatorii, făcând referire la restricțiile ce vizează circulația oamenilor. Șeful statului a mai spus că cetățenii pot ieși pentru a face cumpărători sau pentru a merge la serviciu.

„Tocmai am încheiat o ședință de lucru, au participat premierul și alți miniștri. Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă. (…) Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a îngrădi, încetini răspândirea infecției.
Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă!
Evident că oamenii pot ieși să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să-și facă cumpărăturile absolut necesare de alimente. Însă aceste restricții devin obligații”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, restricțiile  vor intra în vigoare de mâine, iar Armata va ajuta Poliția și Jandarmeria să fie respectată legea.

„Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, e absolută nevoie ca măsurile să fie respectate integral. În afară de aceste chestiuni am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situația în teren. Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele  de poliție și jandarmerie”, a anunțat președintele României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.