Modificările fiscale recente aduse programului de guvernare, cum impozitul pe cifra de afaceri sau taxa de solidaritate, îl împing pe președintele României Klaus Iohannis să lanseze un apel de „responsabilitate și stabilitate” din partea coaliției PSD-ALDE.

Astfel, marți, într-o conferință de presă, Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, a precizat că mesajul șefului statului a fost foarte clar în această privință, adăugând că o evaluare a guvernului va fi comunicată de Klaus Iohannis la momentul potrivit.
„Președintele României a fost foarte clar. A făcut apel la responsabilitate. Este nevoie de responsabilitate de stabilitate. Este nevoie de urmărirea unui traseu pe care să-l înțeleagă și să-l cunoască toată lumea. Toate aceste jocuri care țin de schimbări bruște la nivel de elemente care țin de finanțe, economie nu sunt bune. (…) Deocamdată să sperăm că a fost auzit și înțeles apelul făcut de domnul președinte, apelul la responsabilitate”, a afirmat, marți la Cotroceni, Dobrovolschi.
Mai mult, chestionată dacă președintele Iohannis vede oportună o evaluare săptămânală a guvernului, Mădălina Dobrovolschi a răspuns: „Este dreptul coaliției care susține guvernul să facă astfel de evaluări și este și responsabilitatea acestor partide să se asigure că acel renumit program de guvernare este pus în practică”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.