Președintele Klaus Iohannis le-a recomandat, miercuri, autorităților care gestionează lupta împotriva coronavirusului să organizeze conferințe de presă mai dese în care să informeze populația despre stadiul pandemiei.

Autorităţile care răspund de aceste chestiuni trebuie să fie mai deschise faţă de media. Politicianul se exprimă prin media în ziua de azi. Da, pot să recomand cu căldură autorităţilor să se adreseze mai frecvent şi mai deschis opiniei publice”, a mai declarat şeful statului.

Întrebat în legătură cu posibilitatea creşterii capacităţii de testare pentru COVID-19, Klaus Iohannis a explicat că nici nu se pune problema pentru testarea în masă a populației, în condiţiile în care România nu poate face sute de mii de teste din lipsă de personal și aparatură.

 „În primul rând, România nu are capacitatea pur şi simplu pentru testarea în masă, în număr foarte mare. Deci testarea în masă ar însemna poate sute de mii de testări zilnice, ceea ce practic nu se poate. Nu avem dotările, nu avem personalul pentru aşa ceva şi nici nu este recomandată. Testarea în masă nu este recomandată decât de persoane care vor să pară interesante„, a declarat Iohannis.

El a adăugat că se recomandă însă testarea persoanelor în cazul cărora sunt suspiciuni de infectare. „Ceea ce este recomandat şi în România – de asta tot creşte numărul de testări – este să testăm toate persoanele suspecte sau cazuri posibile. Ştiţi foarte bine că se face anchetă epidemiologică şi toate persoanele sunt testate. Faptul că am ajuns la 37.000 de teste pe zi este un lucru de apreciat dacă ne gândim de unde am pornit”, a susţinut şeful statului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.