Klaus Iohannis este candidatul dreptei la alegerile prezidențiale. El a declarat, în urma ședinței comune a ACL, că este foarte determinat să câștige funcția de șef al statului.

“Nu avem voie să pierdem prezidențialele. Vin din administrația locală spre președinția României, pentru a scăpa de regulile jocului în politică de până acum. Sibiul este dovada că în România se poate. Dacă se poate în Sibiu, se poate în toată România.

Vreau mai puțin spectacol, mai puţină gălăgie şi mai multă seriozitate în exercitarea funcției prezidențiale. Le propun românilor un deceniu de prosperitate şi respect. Nu o să mă auziți pe mine adresându-mă prim-ministrului altfel chiar dacă suntem adversari.

Nu putem cere nimănui în lume să ne respecte, dacă nu ne respectăm noi înșine. Propun modelul de politică al respectului. Președintele nu decide în mod direct nici guvernarea, nici politicile publice, dar nu înseamnă că e în afara dezbaterilor care privesc direcția societății românești.

Sunt două zone în care, ca președinte, voi garanta parcursul de până acum şi voi apăra ce s-a realizat. Prima privește politica externă şi opțiunile noastre fundamentale, parteneriatul strategic cu SUA, apartenența noastră la NATO şi la UE. A doua privește independența justiţiei, este un câştig care trebuie apărat şi consolidat”, a declarat Klaus Iohannis.

PDL a decis, cu doar un vot împotrivă (56 „pentru” şi unul „împotrivă”), ca liderul PNL Klaus Iohannis să fie candidatul ACL la alegerile prezidenţiale şi, în unanimitate, ca prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu să fie candidat pentru funcţia de premier, după cum au declarat, pentru Mediafax, surse democrat-liberale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.