Preşedintele Klaus Iohannis spune că este foarte mulţumit de felul în care Ludovic Orban îşi face treaba ca premier şi consideră că liderul PNL este cea mai bună soluţie pentru acest post.

Întrebat într-o conferinţă de presă, joi seară, dacă îi poate oferi o garanţie publică premierului Orban că, dacă va demisiona, va fi tot el numit premier după alegerile anticipate, Klaus Iohannis a răspuns: “O intrebare un pic ciudată mi se pare. Nu ştiu de ce mă întrebaţi dumneavoastră dacă pot să ofer garanţii cuiva. Pot să vă spun că sunt foarte mulţumit de felul în care Ludovic Orban îşi face treaba ca şi premier. În continuare, şi asta v-am spus-o şi în informalele noastre, eu cred că Ludovic Orban este acest moment cea mai bună soluţie de premier, fie premier plin, fie premier interimar”.
Şeful statului a mai fost întrebat dacă există în cadrul PNL discuţia că Ludovic Orban ezită să demisioneze din funcţia de premier, tocmai pentru că există temerea că preşedintele ar putea desemna pe altcineva. “Nu cunosc că ar exista o astfel de discuţie şi nu cred că ar avea sens o astfel de preocupare. Sunt foarte mulţumit şi îmi doresc să continue Ludovic”, a explicat preşedintele.
El a mai spus că mâine înainte de masă va avea o întâlnire cu premierul Ludovic Orban.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.