Președintele Klaus Iohannis neagă existența așa-numitului „stat paralel” și susține că nu se teme de o eventuală suspendare.

Politicianul a declarat miercuri la Ploieşti că nu se teme de suspendarea din funcţie, adăugând că nu crede că românii şi-ar dori un asemenea lucru.

Chestionat dacă are temeri privind o eventuală suspendare a sa ce ar avea ca punct de plecare rezoluţia PSD de la Băile Herculane privind ”Statul Paralel şi Ilegitim”, șeful statului a răspuns negativ: „Nu mă tem absolut deloc de o suspendare (…) Nu există niciun temei, iar nu cred că românii îşi doresc aşa ceva”.

În altă ordine de idei: preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că discuţia legată de existenţa unui stat paralel i se pare „o glumă destul de proastă”, opinând că aceasta este o invenţie a unor persoane care vor să acapareze toată puterea.

Întrebat care este părerea sa despre discuţia privind „statul paralel”, Iohannis a răspuns: „Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel. Sper ca românii să înţeleagă că nu există statul paralel (…) Există însă persoane care vor să acapareze toată puterea şi care se victimizează”.

În ce priveşte acuzaţiile care i se aduc în rezoluţia PSD privind statul paralel, Iohannis a spus: „Este o abordare fundamental greşită. Cu astfel de rezoluţii, se situează singuri la marginea unui comportament democratic”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.