Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă joi, la Palatul Cotroceni. Privitor la legile Justiției, președintele spune că „niciodată nu am avut o astfel de procedură viciată de legiferare”.

S-a reuşit în speţă şi cu rezultate remarcabil de negative, a reuşit ministrul Justiţiei să demonstreze că se poate şi mai neclar şi mai incert decât până acum. Niciodată nu am avut o astfel de procedură viciată de legiferare. Un pachet de legi asumat de ministru, cerut avize, toate negative. Nu se lasă ministrul, se duce în Parlament, îşi dă fizic proiectele din mână, parlamentari din coaliţie le iau şi le prezintă ca şi cum le-ar fi creat acasă şi avem iniţiativa parlamentară. Aşa nu se legiferează. Dacă ne uităm la conţinut, unele prevederi sunt bune şi necesare, însă, de la a corecta legislaţia până la a o ciopăţi, ce se întâmplă acum, este cale lungă şi nu ar trebui să o parcurgem”, a spus președintele.

Pur instituţional probabil v-aţi aştepta să spun că am toată încrederea, dar experienţa ultimelor luni nu îmi permite să spun aşa ceva”, a răspuns Iohannis la întrebarea dacă are încredere că ministrul Justiției Tudorel Toader va face ce trebuie.

În plus, referitor la răspunderea magistraților, Iohannis a spus că aceasta „este prevăzută în legislație și discuția este artificială”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.