Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, că magistrații au un rol esențial în lupta anticorupție și datoria să aplice legea în mod egal, pentru a contribui la recâștigarea încrederii în aceasta.

„În anul ce a trecut, România a făcut pași importanți în materie de justiție, pe calea consolidării statului de drept, în lupta anti-corupție și, mai presus de toate, în obiectivul de a fi o democrație mai puternică, în serviciul cetățenilor săi. Activitatea magistraților a fost, este și va fi esențială în acest sens”, a precizat, marți, șeful statului.

Acesta a mai subliniat și faptul că prioritățile mandatului său sunt garantarea independenței justiției și consolidarea statului de drept.

„Îmi doresc ca, la finele acestuia, cetățenii noștri să poată spune că trăiesc într-o Românie fără corupție, în care legea este lege pentru toți, într-o societate care s-a reașezat pe principiile integrității și corectitudinii. Justiția se înfăptuiește în numele legii, așa este scris. Justiția este unică, imparțială și egală pentru toți. Cred că oamenii au așteptări mari de la magistrați, de la întregul corp al celor care formează autoritatea judecătorească. Este rolul și datoria dumneavoastră să aplicați legea în mod egal, iar prin aceasta cred că veți contribui și la recâștigarea încrederii în lege. În paralel cu exercitarea profesiei dumneavoastră în spiritul și litera unor principii precum independența, echidistanța și responsabilitatea, să nu uitați că în fața dumneavoastră se află oameni față de care trebuie să manifestați respect și deferență, iar garantarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor în administrarea justiției, în limitele și rigorile legii, este esențială”, a conchis Iohannis, declarându-se convins că responsabilitatea, onestitatea și echilibrul vor fi coordonatele după care se vor ghida noii magistrați.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.