Președintele Klaus Iohannis se arată mulțumit de semnalele pe care Papa Francisc le-a trimis cu privire la vizita sa în România.

„Relațiile dintre România și Sfântul Scaun s-au dezvoltat și s-au consolidat continuu, vizita Papei Ioan Paul al II-lea la București fiind unul din acele momente memorabile care marchează generații”, a spus Klaus Iohannis.

Declarațiile președintelui au fost făcute cu ocazia sesiunii științifice dedicate aniversării a 90 de ani de la semnarea Concordatului România-Vatican și a 80 de ani de la înființarea Colegiului pontifical Pio Romeno.
„România este angajată în aprofundarea cooperării cu Sfântul Scaun. Vedem în această prețioasă relație șansa unei contribuții comune la rezolvarea sfidărilor contemporane. De aceea, sunt bucuros pentru semnalele pozitive pe care Sfântul Părinte Papa Francisc le-a transmis în legătură cu așteptata sa vizită în România”, spune Klaus Iohannis.
Papa Francisc a fost invitat, pentru anul viitor, la Blaj, centrul greco-catolicismului din România, invitația oficială fiind adresată de cardinalul Lucian.
Klaus Iohanniss a spus la finalul lunii martie. că aa reînnoit invitația către Suveranul Pontif, de a vizita România la sfârșitul anului 2018.