Președintele Klaus Iohannis a făcut joi declarații privitoare la situația României în ceea ce privește sistemul educațional despre care spune că este de-a dreptul îngrijorătoare.
Mai mult, Klaus Iohannis amintește că „educația trebuie să fie nucleul societății românești”, iar pentru a consolida acest domeniu, este nevoie de „un sistem de valori solid, o cultură a succesului bazată pe muncă” și nu numai.
„Pentru mine, educația trebuie să fie nucleul societății românești și, pentru ca aceasta să poată progresa, este nevoie de un sistem de valori solid, o cultură a succesului bazată pe muncă, performanță, talent, onestitate și integritate, dar și de guvernanți care să își dorească toate aceste lucruri. Din păcate, realitatea sistemului educațional din România este în continuare îngrijorătoare și nu putem spune că astăzi el oferă șanse egale tuturor„, a spus Iohannis
În plus, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat încă o dată încrederea pe care o are în proiectul „România educată”, dar amintește și importanța pe care o au părinții și profesorii în demersul educațional parcurs de copii.
„Am convingerea însă că proiectul ‘România Educată’ va reuși să furnizeze o abordare integratoare, complexă și coerentă, care să trateze rădăcina problemelor din sistem”, a arătat Iohannis.
„Avem nevoie de părinți implicați în acest proces, care să conștientizeze importanța pe care o formă de învățământ o are în viața copilului. De asemenea, profesorii trebuie ajutați, sprijiniți și motivați pentru a găsi metode adaptate nevoilor elevilor. Educația de calitate pentru toți este dezideratul nostru comun și toți cei implicați trebuie să își asume responsabilitatea în desăvârșirea lui”, a susținut președintele Iohannis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.