Președintele Klaus Iohannis a făcut marți declarații despre componența guvernului Viorica Dăncilă, după ce luni seară liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu exclude ca din următorul cabinet să facă parte persoane cercetate penal.

Fiindu-i solicitată o reacție în această privință, șeful statului și-a iterat opoziția față de o asemenea variantă, pledând pentru includerea în Constituție a principiului integrității în politică.

„Aceste discuții (privind formarea guvernului – n.r.) deocamdată sunt discuții informale care se poartă. Eu cred că voi fi informat și oficial despre persoanele care vor fi propuse, însă părerea mea despre persoanele care sunt în curs de a fi cercetate sau judecate penal sau care au condamnări penale, această opinie o cunoașteți: după părerea mea, n-au ce căuta în fruntea statului.

Această poziție a mea este foarte-foarte bine cunoscută. Din păcate, ea încă nu se regăsește în Constituție, dar consider că trebuie să facem cu toții împreună un efort de îmbunătățire a acestei situații. Dacă tot ne apucăm să discutăm despre Constituție și ce trebuie să facem mai bine acolo, atunci eu consider că principiul integrității trebuie să fie înscris chiar în Constituție”, a spus Iohannis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.