În cursul zilei de ieri, 19 octombrie, în cadrul unei ceremonii militare, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență i-a fost acordat, prin decret semnat de preşedintele Traian Băsescu, drapelul de luptă. Acțiunea a venit la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe și a constituit un moment de sărbătoare pentru pompierii militari.

În cadrul acestei ceremonii, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a înmânat drapelul de luptă inspectorului general al I.G.S.U., colonel dr. Ion Burlui. Stroe a mulțumit ofiţerilor, subofiţerilor şi maiştrilor militari din cadrul I.G.S.U. pentru curajul şi devotamentul de care dau dovadă întotdeauna, în îndeplinirea misiunilor ce le-au fost încredinţate.

„Drapelul de luptă pe care l-aţi primit astăzi trebuie păstrat ca un simbol al unităţii, un simbol al curajului, al altruismului şi al devotamentului. Aceste valori sunt sinonime cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Am convingerea că şi în continuare veţi fi apărătorii acestor simboluri, atât prin fapte, cât şi prin păstrarea cu sfinţenie a memoriei înaintaşilor dumneavoastră”, a declarat Radu Stroe.

Pe de altă parte, colonelul sucevean Ion Burlui a precizat că ceremonia organizată în  Piaţeta “La vioară” a dorit să redea cetățenilor din trăirile și caracterul militarului pompier.

“Drapelul de luptă s-a acordat începând cu unitățile operative. Existența lui reprezintă o normalitate pentru orice unitate militară și, deci, și pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Întrucât această instituție este o unitate militară cu indicativ militar, este normal să aibă drapel de luptă. Pentru un militar, drapelul de luptă este, așa cum spune și jurământul, simbolul care înmănunchează dragostea de neam, de patrie, de familie, dragostea față de glia străbună, înmănunchează deopotrivă trecutul cu eroii nemuritori ai neamului și prezentul cu speranța noastră într-un viitor luminos”, a spus Ion Burlui.

Alături de ministrul Afacerilor Interne, la ceremonie au participat secretarii de stat în M.A.I., Constantin Cătălin Chiper şi Bogdan Tohăneanu, şeful Statului Major General al Armatei, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, oficiali din cadrul M.A.I., foști inspectori generali, în rezervă și în activitate, ai IGSU, inspectori șefi ai inspectoratelor pentru situații de urgență din țară şi reprezentanţi ai instituţiilor publice.

Sursa: http://agendapompierului.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.