În semn de recunoștință, dar și de respect, pentru ce a făcut pentru comuna Poiana Stampei, inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, generalul de brigadă Ioan Burlui a fost propus de către primarul comunei, Viluț Mezdrea, pentru a primi titlul de „ Cetățean de Onoare al comunei Poiana Stampei”. Propunerea a fost votată în unanimitate în Consiliul Local, iar generalul de brigadă urmează să primească și diploma în scurt timp.

Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei
„ Asupra comunei Poiana Stampei, Ion Burlui și-a pus o amprentă deosebită prin faptul că, în luna iulie 2015 a facut posibilă deschiderea unui punct de lucru al Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei la Poiana Stampei, comuna noastră primind astfel o mașină Iveco Magirus pentru stins incendii, dotată cu aparatură pentru descarcerare, precum și o ambulanță SMURD pentru intervenții urgente. Demersurile mele ca primar al comunei au fost insistente si cu mulți ani în urmă, arătând de fiecare dată că timpul de intervenție pentru diverse hazarde generate de incendii, inundații, accidente rutiere, este unul foarte lung generat de distanța mare de la Vatra Dornei la Poiana Stampei, respectiv satul Dornișoara aflat la aproximativ 30 km. Discuțiile pe care le-am purtat personal cu domnul General Burlui au fost concretizate și iată, că astăzi acest punct de lucru este deschis la noi în comună și ne bucurăm cu toții de prezența lui, putând observa în ultimul timp, mulțimea de intervenții pe care o au, atât echipajele SMURD, cât și pompierii. Trebuie sa recunoaștem cu toții meritul și contribuția deosebită pe care a avut-o Ion Burlui, la creșterea siguranței noastre ca cetățeni ai comunei Poiana Stampei”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

 

Ion Burlui s-a arătat onorat de faptul că primarul de aici a decis să primească acest titlu, subliniind faptul că, apreciază în mod deosebit oamenii din această zonă.

burlui

„ Sunt onorat că cei de acolo s-au gândit la mine. Dacă ei au considerat că merit acest titlu înseamnă că s-au gândit la întreg sistemul pe care eu îl conduc și mai ales la colegii mei care sunt prezenți la punctul de lucru de la Poiana Stampei. Mă gândesc și la cei care nu sunt din sistem și le mulțumesc pentru inițiativă. Vreau să îi asigur pe oameni, că noi vom fi  lângă cetățeni, indiferent de cum va fi vremea. Apa merge doar de la deal la vale, la fel și noi, nu putem fi decât alături de cetățeni”, a declarat pentru SuceavaLive, Ion Burlui.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.