Legile lui Newton (sau principiile fundamentale ale mecanicii), Principiul al III-lea al mecanicii: Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar. Acest principiu este cunoscut și sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii.

Aceste legi de bază sunt universal valabile și se aplică tuturor corpurilor, obiectelor, lucrurilor ori ființelor. Vezi aici, Click LISTA persoanelor defăimate de publicistul Ion Găză Drăgușanul în decursul timpului.

Veșnica placă a culturnicului cu ”Nu sunt funcționar public, nu organizez licitații, nu gestionez bani…” este impostura pe care o fac, în fapt, toți ștabii Spitalului Județean sau ai Centrului Cultural Bucovina, ascunzându-se și aruncând pisica, mai tot timpul, în gradina Consiliului Județean Suceava ”Ei avizează, ei aprobă, ei angajează, ei hotărăsc…”, deși CJ Suceava doar îndrumă spre cele legale, prin funcționarii de specialitate, și coordonează, prin demnitarii Niculai Barbă și Gheorghe Flutur.

Dăgușanul își încurajează masele de aplaudaci care au avut de câștigat din prietenia cu el! Vrea Like-uri să arate că e credibil! Cei care nu-l cunosc în realitate și i-au citit doar falsurile, oricum sunt deja manipulați… prin necunoaștere!

În cazul lui Drăgușanul, am prezentat sentințe definitive cu autoritate de lucru judecat, iar soluțiile organului de urmărire penală sunt deja consecința aplicării regulii ”in dubio pro reo” reținându-se cu privire la Ion Gâză Drăgușanul că au rezultat indicii clare în sensul implicării acestuia în licitații și întocmirea documentației de atribuire cu ”portrete robot”….

Ori, în primul rând, nu putem vorbi de ”indicii neclare”, cum nu putem vorbi de lege nelegală! În al doilea rând, chiar dacă ar fi fost ”indicii neclare”, adică nerezonabile, atunci instanța de judecată nu le-ar fi spus procurorilor să pornească urmărirea penală împotriva publicistului Ion Dăgușanul, vezi articolele (Click pe titlu!) ”Modul de operare al impostorului Ion Drăgușanul. Dovezi” sau ”A cui e Bucovina? Drăgușanul, gâsca lui Flutur, sau invers?!”  sau ”Ion Drăgușanul mistifică istoria Bucovinei – dovadă de plagiat grosolan”. Le prezentăm și succint, pentru eternitatea Bucovinei:

Ion Dragusanul URMĂRIT PENAL, prin sentință DEFINITIVĂ cu autoritate de lucru judecat, pentru: abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane! Decizie trecută și prin filtru judecătorilor, nu doar al procurorilor!

 

Clanul Dragusanul URMĂRIT PENAL, prin sentință DEFINITIVĂ cu autoritate de lucru judecat, pentru: FALS ÎN ÎNSCRISURI OFICIALE, UZ DE FALS, MĂRTURIE MINCINOASĂ

 

Un CONDAMNAT, Andrei Teodor Drăgușanul, alături de impostorul Ion Drăgușanul, răspund de CULTURA Bucovinei și educarea tineretului – cu DROGURI: deținere și consum de droguri de risc și MARE RISC

 

Ion Drăgușanul cercetat pentru nejustificarea AVERII, pentru INCOMPATIBILITATE și CONFLICT DE INTERESE

Un ”băiat descurcăreț” acest Drăgușanul! Un ”băiat deștept”! Cu vigoare, energie, sânge în instalație…

Fără cultură, fără morală, fără vreun Dumnezeu, fără mamă și tată. Fără simțul real al valorii și al responsabilității, fără onoare, rușine, jenă. Tocmai de aceea deștept, descurcăreț, talentat.

Un sociopat, de fapt. Încă un sociopath de success! În cazul lui, lucrul este foarte evident, toate sunt EXTREME și vorba gazdei, pe INVERS. Apogeul extremelor negative pe care le invocăm tocmai pentru că exprimă, obișnuit, imposibilul în spațiul umanului veritabil: să lingi unde ai scuipat ori să muști mâna care ți-a dat pâine. Pentru el, acestea sunt exercițiu curent, practică obișnuită.

Materialele aduse aici ca probă arată din plin asta. Și nu e nicio surpriză că șefii de la diferite eșaloane nu-l rejectează. Cei menționați de noi îl folosesc, au nevoie de lătratul și de mușcătura lui (cărora evită să le devină victime cât timp îl cultivă) ca arme, ca unelte, ca sperietori utile și destul de eficace în lumea noastră coruptă și în care regulile sunt doar pentru căței, iar șefii mai mici din proximitate, fie n-au autoritate asupra lui, fie sunt și ei clientelă sau unelte, adică se află și ei în impostură acolo unde stau, și, ca atare, trebuie să tolereze, să înghită, să rabde. Parteneriate și colaborări caudate, dar reale.

Ion Drăgușanul. Acesta este cel mai mare impostor din istoria culturală a Bucovinei. Doar cine are ochelari de cal, nu-și dă seama că până și traficul de influență nu se face de unul singur !!!

Și iată, astfel, POETUL (un mim păunescian minor care își folosește primitiv organul cuvântului, oricât de înzestrat, exclusiv ca să otrăvească și să-și astâmpere nevoi primare) se joacă de o viață pe un portativ elementar, foarte puțin poetic în fapt, cu metaforele. Nu pentru aplauze, să ne înțelegem, ci pentru profit. E din categoria celor cu ”Fără număr, fără număr” – adevărat că nu pe acorduri de manea, dar cât încape de manelistic, pentru că n-a dovedit că e în stare de altceva dincolo de răgete și, când devine duios, de mârâieli abia vertebrate.

El spune, spre exemplu, metaforic, ZICĂLAȘI în loc de SIFONAȘI. De ce? Ca să învăluie ceea ce face prin asta, tot poetul și tot poetic (în înțelesul pe care îl dă el lucrurilor din această categorie delicată): o haiducie grosieră și consimțită de cei care ar trebui să-l țină departe de orice relație cu bugetul public.

Adică așa cum sindicalizează și conduce pe cei interesați în asaltul asupra banilor publici destinați publicității, tot așa, la locul de muncă și fără competență profesională atestată, în timpul programului și folosind angajați ai Centrului Cultural Bucovina – pre câte se vorbește pe ici și pe colo (dar asta nu-i greu de verificat) – organizează SIFONAȘI care cântă ”Cucuruz cu frunza-n sus…” nu pe salariu și ca salariați, RECUPERÂND TRADIȚIA, ci ca ONG și pe proiect cultural finanțat bașca din aceeași sursă care finanțează instituția…

 Am mai precizat în articolul ”Click! Minciunile și falsurile marca Drăgușanul. Gheorghe FLUTUR se ascunde în Bukowina lui Invers” că nimeni, dar nimeni, nu are nimic de reproșat evenimentelor culturale care sunt necesare, oportune și aproape ireproșabil derulate de CJ Suceava, proprietarii, finanțatorii și organizatorii neștiuți, dar REALI ai acțiunilor culturale asumate și furate, pe persoană fizică, de impostorul Ion Drăgușanul.
     Că nimeni nu reproșează absolut nimic artiștilor, voluntarilor și celorlalți salariați onești implicați, de un bun simț și o dăruire extraordinară, care chiar au făcut sacrificii pentru, spre exemplu, festivalul Bucovina Rock Castle sau Zicălașii. Noi, ce  avem de reproșat, avem cu CORUPȚII și IMPOSTORII care falsifică și mistifică istoria Bucovinei și fură banul public!
      De aceea, vom fi rezervați în privința acuzării, deocamdată, a altor persoane, deși avem cunoștiință de multe matrapazlâcuri, dar, pentru că este o anomalie, de interes public, ceea ce se întâmplă în Centrul Cultural Bucovina, trebuie să facem unele precizări și asupra victimelor colaterale care pot să apară, collateral damage, dacă acest impostor mai este menținut abuziv la frâiele sau în interiorul instuției.

Ion Drăgușanul scoate bani, abuziv, din instituție prin intermediul unor ONG-uri și asociații pseudo-culturale. Aici, cazul Zicălașii, unde toți artiștii au în atribuțiile de serviciu (fiind plătiți ca angajați ai CCB) să facă ceea pentru ce încasează bani și prin asociații false.

     Asociația Culturală ”Zicălașii”, CUI: 34754475, înregistrată la domiciliul lui Petru Oloieru – salariatul Centrului Cultural Bucovina, este controlată tot de Ion Drăgușanul, fiind o altă fundație/asociație prin care se dirijează resurse publice către persoane salariate ale instituției.
Din proiectul cultural ”Zicălașii” fac parte salariații Centrului Cultural Bucovina sau ai secțiilor subordonate (ca membrii ai formației ”Zicălașii”: nemaipomeniții artiști Petru Oloieru, Răzvan Mitoceanu, Narcis Rotaru, Mihăiță Cotos, Adrian Pulpă, Ionuț Chitic, coordonați de Ion Drăgușanul) aceștia având în obligațiile de serviciu și atribuțiile postului participarea la evenimentele culturale ale instituției angajatoare, dar prin intermediul ONG-ului intitulat șmecheros Asociația Culturală ”Zicălașii” aceștia își alocă resurse publice suplimentare salariilor (prin procedură de achiziții publice forțate, și contrar legii).
     Responsabilul/coordonatorul acestui proiect finanțat din resurse publice este tot Ion Drăgușanul – conform proiectului programului cultural și reprezentațiilor artistice deja efectuate (deși proiectul nu este trecut și în fișa de post a individului, față de care se face raportarea în cazul infracțiunilor legate de serviciu).
     Am spus, mai sus, că placa impostorului culturnic ”Nu sunt funcționar public, nu organizez licitații, nu gestionez bani…” este o minciună sfruntată, iată și o primă dovadă, suficientă pentru a ne creea o imagine de ansamblu și a ne convinge că individul minte mârșav pe site-ul său:

Ion Drăgușanul elaborează inclusiv caietele de sarcini cu ”portretele robot” din cadrul documentației de atribuire prin licitație, în care el este și salariat, și beneficiar ori autor de carte

Pentru a vedea întreaga documentație în original (.pdf) a impostorului mincinos Ion Gâză Drăgușanul, dați click pe link-ul:  Ion Drăgusanul Luntrea de ceară – tipar., și veți vedea că este o rușine de documentație, banală, pe care o înghit specialiștii prin asumare.

Ghiciți cine câștigă toate licitațiile lui Ion Drăgușanul??? tot cumătrii lui…

Ei, și câte altele! În curând vom vorbi, prin analiză a costurilor comparative, de celelalte servicii de tipărire carte, de serviciile de catering, serviciile hoteliere, serviciile de închiriere scenă, de organizare evenimente ori organizare de alte festivaluri publice. Doar am zis că vor exista foarte multe collateral damage! Dar totul este exact ca la bac, unde Poetul, la biologie, mărturisește că a zis frumos o poezie…

Că dacă tot e plin de poezie și de poeți în Bucovina…

Cucuruz cu aia-n sus,
Eu ți-am spus și ți-am tot spus:
Măi Ioane-Ionică,
N-o ai mare, a ta-i mică…

Pentru a nu se uita, readucem atenției și extrasul din Fișa postului a angajatului Ion Drăgușanul pentru a se vedea conflictele de interese și abuzul în serviciu, dar și faptul că impostorul ar fi avut nevoie de studii de specialitate pentru a ocupa acest post. Să fie clar! în ciuda oricărei derogări frauduloase, nu are a face opera sa ”vastă” (când te crezi, legendarul Prometeu) cu studiile și specializările profesionale!

Gândim, raționăm, nu doar ne întrebăm!?

Iată și dovada în care se invocă un ordin de ministru, dar nu se spune nici măcar care este decizia sau aprobarea privind ”substanța” impostorului:

Știți ce salariu are Ion Drăgușanul acum în 2021 ?

De ce NU poate/putea Ion Drăgușanul presta alte activități, precum cele de jurnalism sau publicist electoral ori defăimător? De ce spune impostorul că nu e funcționar public – salvarea la care speră pentru a nu fi tras la răspundere ?!

 • În prezent, Ion Gâză Drăgușanul, prin statutul său, de bugetar contractual, se supune reglementărilor OUG nr. 57/2019 privind CODUL ADMINISTRATIV publicat în Monitorul Oficial nr. 555 din 5 iulie 2019.
 • Însă, înainte de iulie 2019, respectiv la data FAPTELOR ADMINISTRATIVE și PENALE, Ion Drăgușanul nu putea exercita alte atribuții în afara limitelor prevăzute prin fișa postului 100/15.12.2014, a deciziei nr. 258/22.12.2014, a regulamentelor interne ale instituției publice angajatoare, ale Legii 53/2003-Codul muncii și Legii nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice. Ion Drăgușanul nu a putut face niciodată dovada vreunei decizii interne emise de managerul Centrului Cultural Bucovina, pentru extinderea limitelor de competență sau preluarea de noi atribuții și responsabilități ce țin de sfera relațională externă a titularului de post în cadrul instituției publice angajatoare;

Ion Gâză Drăgușanul era ținut atât de fișa postului care nu-i permitea această activitate, cât și de Legea nr. 477/2004 care prevedea  la secțiunea

Activitatea publică

la art. 9 alin (1): ”Relaţiile cu mijloacele de informare în masă se asigură de către persoanele desemnate în acest sens de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, în condiţiile legii.”, iar

Libertatea opiniilor la art. 8:

 alin. (1) ”În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu angajaţii contractuali au obligaţia de a respecta demnitatea funcţiei deţinute, corelând libertatea dialogului cu promovarea intereselor autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea.    

alin. (2) În activitatea lor angajaţii contractuali au obligaţia de a respecta libertatea opiniilor şi de a nu se lăsa influenţaţi de considerente personale.   

alin. (3) În exprimarea opiniilor, personalul contractual trebuie să aibă o atitudine conciliantă şi să evite generarea conflictelor datorate schimbului de păreri.”

 • Ion Drăgușanul nu putea presta activitatăți de jurnalism (presă politică de forum, de blog, mainstream, advocacy, de lobby, etc.) tocmai pentru că aceste activități erau activități publice incompatibile cu statutul socio-profesional al lui Ion Drăgușanul și legislația specifică aplicabilă acestuia. De asemenea, contrar a ceea ce afirmă mincinos pe propriu site, Ion Drăgușanul nu putea presta activități de investigații specifice profesiei de jurnalist și nicio activitate de jurnalist defăimător în mediul on-line, ci doar activități de recuperare a memoriei culturale bucovinene (conf. fișei de post – cap. atribuțiile postului, parag. 4) și eventual publicarea acestora, pentru că altfel ar interveni  fie starea de incompatibilitate,  fie s-ar încălca administrativ Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice, valabilă la data faptelor.

Mai mult, art. 18 alin (2) din Legea 477/2004 prevede exact contrariul la ce face Ion Gâză-Drăgușanul: ”Personalul contractual are obligaţia să folosească timpul de lucru, precum şi bunurile aparţinând autorităţii sau instituţiei publice numai pentru desfăşurarea activităţilor aferente funcţiei deţinute.”, iar

alin (4) ”Personalului contractual care desfăşoară activităţi publicistice în interes personal sau activităţi didactice îi este interzis să folosească timpul de lucru ori logistica autorităţii sau a instituţiei publice pentru realizarea acestora.”

Concomitent, chiar și în concediu de odihnă sau în afara programului de lucru de la Centru Cultural Bucovina, impostorul Gâză-Drăgușanul este ținut tot de respectarea întocmai a Codului de conduită al personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice (L. 477/2004), de restrângerea exercițiului unor drepturi, datorită naturii funcției deținute și trebuia să respecte întocmai Art. 12 alin (1) și (2) din acest act normativ:

Cadrul relaţiilor în exercitarea atribuţiilor funcţiei:

     (1) ”În relaţiile cu personalul contractual şi funcţionarii publici din cadrul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi cu persoanele fizice sau juridice, angajaţii contractuali sunt obligaţi să aibă un comportament bazat pe respect, bună-credinţă, corectitudine şi amabilitate”.

     (2) Personalul contractual are obligaţia de a nu aduce atingere onoarei, reputaţiei şi demnităţii persoanelor din cadrul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi ale persoanelor cu care intră în legătură în exercitarea funcţiei, prin:

   1. întrebuinţarea unor expresii jignitoare;
   2. dezvăluirea aspectelor vieţii private;
   3. formularea unor sesizări sau plângeri calomnioase”

Ei și aici e aici! Impostorul Ion Gâză-Drăgușanul nu figurează LEGAL (că despre Lege vorbim! LEGEA, mama ei… de Lege!) ca deținând funcția de ziarist/jurnalist în ultimii 20 de ani de zile, nici conform sistemului electronic REVISAL, nici conform contractelor de muncă înregistrate la ITM Suceava, nici conform veniturilor impozitate de ANAF Suceava, ci doar deținând funcția de referent cu studii medii la Centrul Cultural Bucovina – conform documentelor (fișa postului lui Ion Drăgușanul cu nr. 100/15.12.2014 și decizia nr. 258/22.12.2014), și cu atât mai IMORAL este faptul că a ajuns să fie plătit cu circa 2.000 de Euro pe lună prin tertipuri precum cele arătate deja: încadrare ca și consultant artistic (cu studii superioare nedeținute), plăți suplimentare pe diferite tipuri de contracte abuzive, state de premii, prestări-servicii, drepturi de autor, drepturi intelectuale, fundații și asociații fantomă, etc.

Și acum să aflăm și CV-ul carieristic, dar adevărat, al impostorului. Singurele instituții angajatoare pentru care IMPOSTORUL Ion Drăgușanul a plătit impozite și taxe la stat, la ANAF Suceava, urmare a veniturilor obținute, în ultimii 20 de ani, sunt:

 • 01.1998 – 31.03.2009 (Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale, CUI: 4244598, încadrat ca referent cu studii medii – cu venituri doar din salarii),
 • 04.2009 – prezent (Centrul Cultural Bucovina, CUI: 25345587, încadrat ca referent – cu venituri din salarii și asimilate salariilor),
 • 03.2015 – 31.03.2015 (Asociația culturală Ansamblul Maestro Art, CUI: 21804440 – venituri proprietate intelectuală),
 • 09.2017 – 30.09.2017 (SC Plopagro Expres SRL, CUI: 33984859 – venituri din arende)
 • Impostorul putred de bogat, Ion Drăgușanul, nu a deținut firme sau afaceri care să-i fi adus profituri, dividente ori venituri pentru a justivica AVEREA și nu a deținut calități de membru în vreun Consiliu de administrație a vreunei societăți sau instituții,  precum nici calități în cadrul profesioniștilor înregistrați în registrul comerțului, iar A.F. Gâză I. Ioan (Drăgușanul) cu nr. înreg. Reg. Com. Suceava F33/933/1993 deschis în 19.10.1993 a fost radiată la data de 04.08.2005 fiind fără profituri.

Și atunci… De unde are AVERI impostorul Ion Drăgușanul? Avem dreptul de a ne întreba CE averi? și de UNDE?, în calitatea nostră de găozari de presă, ei bine, DA!? Și vom afla… curând!

Dar nu înainte de a vă prezenta și cât de dibaci, din nou, este impostorul! V-am arătat mai sus cum Ion Drăgușanul își mobilizează masele de aplaudaci și foști colegi-beneficiari, pe Facebook. Vă arătăm mai jos cum vrea să mobilizeze masele de rockeri, afirmând mincinos din nou ”Cum se încearcă blocarea festivalui Bucovina Rock Castle”. Doar că rockerii vor Festivalul, nu-i vor pe infractorii Drăgușanul. Rezultat: zero Like + 1 comentariu fals.

În schimb, urmare a studierii acestor documente prezentate, apar mai multe probleme de natură penală, toate noi.

Ion Gâză Drăgușanul s-a gândit să falsifice documentele de înregistrare a Asociației Culturale Bucovina Viitoare, pentru a da impresia că acest ONG nu este la el acasă. De regulă, pe site-urile oficiale ale instituțiilor publice se afișează, pentru agenții economici, doar localitatea, strada și numărul. Deci avem, mai sus, altă adresă! Noi, am verificat totuși, și la numărul 25 este un cabinet cosmetic, într-o casă. Restul detaliilor de pe strada Mărășești de la numărul 25 sunt identice cu cele de la numărul 31, unde își are impostorul domiciliul într-un bloc de locuințe: bl. A9, sc. B, et. 1, ap. 5.

Iar acum BOMBA!

 • Ion Drăgușanul, prin această fundație, efectua în numele Centrului Cultural Bucovina și al proiectului cultural gestionat, tranzacții semnificative, chiar și către conturi din străinătate, în euro, din conturi deschise la băncile din Suceava. De asemenea, depune sau ridică, în nume personal, sume de bani în conturile fundației, folosind propria semnătură și ștampila acesteia, fiind împuternicit pe conturi din partea asociației culturale personale care este acum și proprietara la OSIM a mărcii intitulate Bucovina Rock Castle.

Întrebare retorică pentru Gheorghe FLUTUR?  

În situația prezentată, ori Ion Drăgușanul și-a înregistrat abuziv marca ”Bucovina Rock Castle” pe numele fundației personale de la domiciliu său – intitulată ”Bucovina Viitoare”, ori Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina au abrobat ilegal finanțarea (pentru că, noi știm, în cazul în care CJ Suceava finanța un proiect al altuia, acesta trebuia aprobat în baza altei legislații)?

Dacă întrebarea nu primește răspuns, atunci poate veți detalia mai multe aspecte în fața magistraților! Ar trebui să veniți de bună-voie, că altfel veți primi mandat de aducere precum celălalt manager al secolului XXI, Viorel Varvaroi! Iar noi știm ce să cerem și să întrebăm un martor, care jură cu mâna pe BIBLIE, pentru a afla ADEVĂRUL…! Că de aia am ajuns jurnaliști! Pandemia schimbă meseria…!

Ați văzut cine a dat în judecată, cine-i reclamangiul? Varvaroi adus cu mandat de aducere, Flutur recitat ca martor. Aștia chiar se joacă, nu doar cu JUSTIȚIA !!!

Da, Ioane, Ionică,
Teme-te, mai fie-ți frică,
Nu fi scroafă în curechi,
Că n-ai mai multe perechi…

(autor: tot un nimeni, Maestru’ anonim Nimeni)

 

→ Reamintim că articolele din rubrica ”Bukowina lui Invers” nu se adresează tuturor inculților și aplaudacilor de impostori, drept urmare vă invităm să părăsiți site-ul imediat ce începeți să constatați că sunteți manipulați ori vă izbiți cu lobul occipital de un material de presă prea meschin pentru Dvs. Vă recomandăm să nu vă stricați calitatea vieții cu noi!

Pentru cei care ne respectă, cât de cât, pentru ceea ce facem, transformând mizeriile societății în divertisment, și pentru a fi la curent cu următoarele dezvăluiri…

Ne vedem zilnic (L-V), cu Bukowina lui Invers, la 09,05, dimineața, după cafea, să vă tihnească…

Fiți cu ochii pe NOI, pentru că noi vi-i deschidem! LIKE! Ziarul Ducatul Bukowina LIKE!

Preluare Ziaruĺ Ducatul Bukowina click Aici! https://ducatulbukowina.ro/ion-dragusanul-confruntat-cu-principiul-al-iii-lea-al-mecanicii-actiune-reactiune-bukowina-lui-invers/

siglă autori

13 Responses

 1. Mugur_Ciumica

  Excelent! Darea sa in vileag este o capodoperă (cele de mai sus,la un loc…)pentru care meritati felicitări.Deocamdata atât,de pe tastatura unui telefon…Oh,dar ce urmează! Așteaptă-te, mârlane! Imi asum acuratețea calificativului,il voi proba!

  Răspunde
 2. Mugur_Ciumica

  P.S.
  Expresia „… scroafă in curechi..” este homerica iar mie mi se pare a fi emanatia geniului unui alegător din zona de munte,cf.protector de gaza Flutur…

  Răspunde
 3. Mugur_Ciumica

  Scroafa-n curechi,curca in lemne
  Sunt,la titulatura sa,pesemne,
  Descrierea,pe scurtătură,
  A imposturii sale in cultură…

  Răspunde
 4. Mugur_Ciumica

  Se plătește bine impostura sfertodoctist-sinecurala,cf.mai sus…Dar băgați de seamă:acolo este si plata, indexată cu rata inflatiei,a unor manuscrise de sertar,sertarul unor birouri vetuste,mobilier aflat in muzeul CNSAS…
  To be continued…

  Răspunde
 5. AnimalX

  Andi Dragusanul a primit sentinta de 6 luni de puscarie cu executare. A facut puscarie sau inca se judeca prin apeluri? Multumesc.

  Răspunde
  • ZDB

   Sentința Tribunalului Cluj este definitivă, a fost condamnat cu suspendare, dar cu muncă în folosul comunității. Inculpatul nu a făcut apel sau recurs, și-a însusit-o în forma deciziei Tribunalului, prezentată pe site-ul nostru. Într-un material viitor vom aborda și acest subiect mai în detaliu.

   Răspunde
  • Gh. Galan

   Nici nu cred, personal, că ar trebui să conteze dacă a executat sau nu, dacă este sau nu cu executare condamnarea. Nu doresc să văd pe nimeni după gratii. Și nici măcar nu este vorba despre fiu (ferească Dumnezeu!), ci despre un tată jegos care își inițiază și își ajută fiul în mizerii! Acest tată a spus că el dă tinerilor cultura (educația) de care tinerii ar avea nevoie. El știe care este ”cultura tinerilor”, ca și cum ar exista așa ceva. Nu e cea pe care o dă învățătorul, profesorul, școala, universitatea, Academia, Biserica, ci este cea pe care i-o dă Drăgușanul în Șanțul Cetății de Scaun și pe blogul și pe facebookul lui! El, bDrăgușanul, în atare condiții, plătit, sprijinit, încurajat, apărat de o instituție de cultură a CJ, se prezintă public drept educator, călăuză, sfătuitor al copiilor noștri!!! Cred că dacă există oameni responsabili cu autoritate în domeniu, aceștia ar trebui să reacționeze IMEDIAT!

   Răspunde
 6. Gibs

  Da, cred si eu (fără să am alte motive decât adevărul ca să fiu pătimaș în chestiune) că https://www.suceavalive.ro aduce în discuție lucruri grele, argumente puternice, dovezi imposibil de ignorat. Lucru consistent, făcut profesioanal. Nu mă pricep și logica nu are prioritate în raport cu legea, dar cred că Drăgușanul nu este doar haiduc și impostor cultural și profesional. Insă în discuție nu e doar el. Cred că în discuție intră șefii lui, finanțatorul, angajatorul, cei care trebuiau să supravegheze ce cultură face el și cum face el cultură. Cum să ai între sarcinile de serviciu, în fișa poostului, acest BRC care este marcă înregistrată (de tine!) pe altcineva decât pe angajatorul tău și finanțatorul proiectului? Până la urmă, adică, CJ prin CCB și MNB finanțează urinarea zidului Cetății de către oștirea băutoare de bere și consumatoare de orice a unui ong? Ciudat. De fapt, multe sunt ciudate. Iar ciudățeniile sunt prea mari și multe pentru un singur om. Fie el și …genial, ca Drăgușanul!

  Răspunde
 7. G.B.

  Lumea e jenată să dea Like, să-și asocieze numele cu acest impostor, dar audiența materialelor cu Drăgușanul din 1 săptămână a depășit nr. populației mun. Suceava. Lumea citeste, e interesată de subiect, dar nu reacționează, de frică, prin inacțiune. Ei, nu se expun pentru că nu știu cum se va sfârși, de obicei Drăgușanul i-a terfelit pe toți, facandu-i treci. Dar audiențele vor fi analizate într-un articol separat, la timpul potrivit, pentru conformitate… 😁

  Răspunde
 8. Mugur_Ciumica

  Văd ca pe Gaza-Dragusanul l-au apucat duiosiile de quasiprimavara,mai lăcrimează,mai una-alta…Fiti așa drăguț dvs.,domnu’ Ionică, să ne spuneti,din bogata dvs.eruditie , că cum i se zice celui care scrie pamflete? Pafletard,asa cum ati spus dvs., răspicat,intr-un document programatic care o să vă iasă pe nas,foarte curând? Dacă sunteți timid si nu răspundeți,nu-i nimic,o sa vă mai intrebam ….

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.