Episoade scurte: DOVEZI DE PLAGIAT și MISTIFICARE a istoriei Bucovinei

Din categoria: „Stau, câteodată, și-mi aduc aminte…”, fiindcă tot contestă Ion Gâză Drăgușanul aprecierea sa drept „impostor sfertodoct”, o sa vă readuc în atenție câte ceva, cu titlu de desert, din vasta sa operă!

Există un clasament al ORORILOR SALE scrise, sunt cele care vor fi aduse cu roaba după ce, în prealabil vor fi printate, mă gândesc eu…
Este greu de ales, care să fie pe primul loc, care să dea mai bine, „Illustrierte Bukowina”, nu-i așa? După îndelungate deliberări, veți vedea și dvs. de ce, iaca ce poate sta pe primul loc într-un clasament al sfertodoctismului generator de impostură:

Mai întâi, să evidențiem noi una bucată mulsă de pe NET, când credea dumnealui că l-a prins pe Dumnezeu de un picior … Ce a ieșit, mai la vale și mai apoi !

Click! Die österreichisch-ungarische Monarchie in Wort und Bild – Bukowina”  –  (de unde greblează de pe internet Ion Drăgușanul, adică, de unde își trage savantlâcul, despre care vom discuta separat…), cu link-ul aici: https://austria-forum.org/web-books/kpwde20de1899onb

…cu această pagină, Click aici!:
http://austria-forum.org/web-books/kpwde20de1899onb/00000217

Adică, mai simplu, următoarea fotografie originală:

…”Recunoasterea paternității”, adică, pur si simplu, tatălui i se prezintă pruncul, într-un interior românesc din Bucovina, de către moaşă, în timp ce lehuza zace în pat…
Ei, dar cum apare pe site-ul dumnealui www.dragusanul.ro, PE ACEEAȘI PAGINĂ, una lângă alta, fără echivoc, cu – atenție mărită! – indicarea savantă a doi pictori diferiți, niciunul neavând absolut vreo legătură cu lucrarea…

Link-ul impostorului este https://dragusanul.ro/illustrierte-bukowina-traditii/

Noi am făcut print-screen pentru Dvs și pentru JUSTIȚIE, în cazul în care va vrea să ascundă FALSUL și IMPOSTURA:

Ion Drăgușanul – dovezi cu falsuri din opera sa culturală, luată de pe internet și publicată pe banii publici ai CJ Suceava

În coltul din dreapta, jos, a originalului, scrie așa:
ANERKENNUNG DER VATERSCHAFT – Recunoașterea paternității…
atenție la pictor: Eugen Maximowicz…

a se vedea și link-ul dragusanul.ro, pentru a nu fi dubii

Ce să fie asta? Nu cumva esență de sfertodoctism, impostură jegoasă? Judecați singuri, acesta este doar un exemplu
Dispreț față de cititor, insultarea inteligenței noastre, tembelism?

Nu rezultă clar că atributul de „semidoct” ar fi complet deplasat? Că un sfertodoct plasat pe un post de consultant artistic (!!), cu derogări, un fel de mentor al tineretului din șanțul Cetății de Scaun a Sucevei, este un impostor care descrie „Răpirea din serai” drept „Cina cea de taină”?

După cum veți vedea și veți ști…
Absolut amical, domnu’ Gâză: mai ușor cu vaca cea neagră pe patinoar… Poate ați greșit stabilimentul…

Fie-vă milă cum le e milă multora care l-au lăsat în plata Domnului ori i-au întins o mână de ajutor! Pe care el a mușcat-o și după acea a scuipat-o sau a îmbălat-o cu pupături! Depinde de interesul de moment…

Ion Drăgușanul – fals în acte publice și folosirea funcției pentru favorizarea persoanei (FAMILIEI)

Pentru alte dovezi de corupție, probe de la instanțe și organele de cercetare penală, vezi Click! AICI.

Oricum, adevărul va ieși la iveală, complet! Dragi cititori, gândim, raționăm, nu doar ne întrebăm!?

→ Reamintim că articolele din rubrica ”Bukowina lui Invers” nu se adresează tuturor inculților și impostorilor, drept urmare vă invităm să părăsiți site-ul imediat ce începeți să constatați că sunteți manipulați ori vă izbiți frontal de un material prea minor pentru Dvs. Vă recomandăm să nu vă stricați calitatea vieții cu noi! 

Fiți cu ochii pe NOI, pentru că noi vi-i deschidem! LIKE! Ziarul Ducatul Bukowina LIKE! http://www.ducatulbukowina.ro/ LIKE!

siglă autori

Preluare din Ziarul Ducatul Bukowina click Aici! https://ducatulbukowina.ro/ion-dragusanul-mistifica-istoria-bucovinei-dovada-de-plagiat-grosolan-bukowina-lui-invers/

20 Responses

 1. Gh. Galan

  Falsurile sunt multe și de multe feluri și afirmate cu oficiere, cu morgă de inspirație academică și tăind întotdeauna totul în cale cu unelte expresive din inventarul turului și al prohabului. Adică emancipate cultural pe măsură. Omul a mimat toatră viața și a căutat și a găsit găuri din care ieșeau făpturi care aveau nevoie de astfel de mimi sau care chiar au crezut că e Gâză este albină, iar nu trântor sau muscă de c-at, cum s-a scris aici obsedant, dar nu nedrept. Așa s-a îngrășat, așa s-a puit și s-a înmulțit, așa a umplut și a împuțit pământul, internetul, hârtia, instituția pe care a deformat-o după chipul și asemănarea lui, colegi, șefi etc.. Adică tot ce a întâlnit în cale!

  Răspunde
 2. Gh. Galan

  Falsurile sunt multe și de multe feluri și afirmate cu oficiere, cu morgă de inspirație academică și tăind întotdeauna totul în cale cu unelte expresive din inventarul turului și al prohabului. Adică emancipate cultural pe măsură. Omul a mimat toatră viața și a căutat și a găsit găuri din care ieșeau făpturi care aveau nevoie de astfel de mimi sau care chiar au crezut că Gâză este albină, iar nu trântor sau muscă de c-at, cum s-a scris aici obsedant, dar nu nedrept. Așa s-a îngrășat, așa s-a puit și s-a înmulțit, așa a umplut și a împuțit pământul, internetul, hârtia, instituția pe care a deformat-o după chipul și asemănarea lui, colegi, șefi etc.. Adică tot ce a întâlnit în cale!

  Răspunde
 3. O stea apune

  Eu aș dedica zi de zi, astfel de materiale din „opera” unui impostor care ne modifică istoria. Sper să continuați, asteptam cu interes… Balaurii din cultura suceveană a CCB trebuie dovediți acum ori niciodată… Cred că nu pot fi luate măsuri administrative fără dovezi certe din opera compromisă și finanțată de CJ, ca aceasta de mai sus, din articol. Problemele cu justiția sunt o altă poveste… care nu prea îi interesează pe ștabii județeni, ptr că e acoperitoare ptr fărădelegile lor – au țapul ispășitor în persoană lui Dragusanul, și au interes să-l țină atâta timp cât e penal și îi scoate pe ei din joc… Totuși au finanțat cărți falsificate!!!

  Răspunde
 4. GB

  Măcar să rămână în istoria Internetului, pentru veșnica Bucovină, cu adevărata lui față și impostură! Totusi cred că se vor autosesiza mai multe organe competente, care vor lua la puricat opera (cu consultarea specialiștilor și a experților judiciari din domeniul cultural)

  Răspunde
  • Mugur_Ciumica

   Vad ca numește pe câte unul ca fiind printre inamicii săi…N-am stiut,de exemplu,ca domnul profesor A.B. (pe care,acuma, îi spune pe nume corect,ca sa vezi…) l-ar fi lăsat pe dumnealui cu kuru-n țăruș,in plina „operă” de recuperare…Ceea ce știu sigur este ca toate contrafacerile vor fi scoase la lumina zilei… Merită,frate,sa vezi ce a făcut si cu „Iconografie ardeleana” (😁😁) insa nu e numai de ras,e de plâns…Domnul Gaza ,in loc sa amenințe cu tribunalul,ar trebui sa se autodenunțe….

   Răspunde
 5. Fix pix

  Fix pix, aruncă cu lături în toate partile, de frică. Poate se autosesizeaza vreunul din cei cel protejează să pună cu bòtul pe labe pe cei indicati de el. A dat nume după nume acolo, pe rând, poate nimerește, e clar ca e haos în capul lui: a numit pe unul Tilihoi, unul Covașă, pe aia cu care se judecă (cine poate fi decât familia B – scrie pe net), acum a găsit ținta în prof. dr. A.B, mâine o fi Flutur care se răzbună sau Manole care-i vrea locul la BRC. Cine se mai uită pe site-ul lui minor, decât aplaudacii săi și ceva funcționari din administrație, de frica defaimarilor. În rest nimeni!

  Răspunde
 6. Fix pix

  Băi adminilor, de ce nu publicati toate comentariile. De ce trebuie să scriu uneori de 2 ori ca să publicați.

  Răspunde
  • SuceavaLIVE

   Sunt anumite erori de platformă pe care nu le putem controla. Vă cerem scuze, de aceea inainte de a da TRIMITE, faceți o copie pentru eventualitatea în care trebuie să republicați. Vă mulțumim de intelegere!

   Răspunde
 7. ZDB

  Producatorul și răspunzătorii juridici asupra acestor materiale de investigație vă invită să dați LIKE și Adaugă Cerere prietenie la urmatoarele pagini de Facebook:
  1. persoana Marian Augusta Theresia: https://www.facebook.com/ducatul.bukowina
  2.persoana Ziarul Ducatul Bukowina (PF) https://www.facebook.com/ziarul.ducatulbukowina
  3. LIKE (urmăreste) pagina comunității Ziarul Ducatul Bukowina https://www.facebook.com/Ziarul-Ducatul-Bukowina

  – Adresa mail de contact: ducatulbukowina@gmail.com
  – telefon: +40750838231

  Încă nu deținem site propriu, whatApps sau altă mesagerie, decât mail si telefon.

  În baza unor contracte de colaborare, articolele vor fi postate pe site-uri cu audiență mare (pentru stocaj imediat și indexare) și distribuite în paginile de socializare prin intermediul Ziarul Ducatul Bukowina și a altor COLABORATORI și GRUPURI cu pagini cu audiențe semnificative.

  Va multumim și vă respectăm!
  Colectivul ZDB

  Răspunde
  • SuceavaLive

   De exemplu, acest mesaj lung a fost considerat de platformă de tip spam și a fost blocat de la publicare, necesitând intervenție umană pentru a fi postat. De asemenea au fost cazuri cand unele mesaje nu au ajuns în platforma noastră, dispărând complet. De aceea vă rugăm, în cazul în care mesajul nu apare nici după un interval de 6-8 ore să-l republicați. Vă mulțumim de înțelegere!

   Răspunde
 8. SuceavaLIVE

  S-au făcut presiuni și asupra noastră la finele săptămânii trecute, dar sunt depășite! Politica editorială a trustului nu poate fi influențată din exterior, vom publica atât articole pro, cât și contra (dacă reflectă o situație adevărată și de interes public major pentru comunitate).

  Răspunde
 9. Paul L.

  Clocotește târgul pandemizat și recunosc că m-a prins și pe mine chestia. În fond, scandalurile sunt spectacole savuroase când nu te implică.
  Numai că uite că nu reușesc să mai rămân doar spectator.
  Am citit azi la recomandarea cuiva un ceva care m-a dat peste cap.
  Adică domnul Drăguțanul, pe care l-am și apreciat și l-am și judecat cum este judecat aici de cei care spun că il cunosc mai bine decât mine, zice că știe cine i-o coace .
  Ar fi directorul de la Cultură.
  Bine, eu nu am argumente să neg asta, dar parcă nu-mi vine nici să o cred. L-am cunoscut în facultate pe actualul șef de la Cultură și profesor la USV și aș avea mai degrabă motive să cred că el nu-l bagă în seamă pe Dragușanul, cum am auzit și pe alții că fac. Ceva de genul: Fugi domnule, că nu ies eu cu ăsta în public!
  Dar am argumente mai ales din zisele lui Drăgușanul.
  Frate, dar tu chiar poți spune senin că un profesor universitar nu are nicio carte? Poți să crezi așa de ușor că lumea e facută numai și numai din impostori?
  Te uiți pe cv, care este public, și vezi imediat că Dragușanul minte grosier, calomnios, iresponsabil. Jegos de-a dreptul. Fii atent, a fost șef de promoție cel care te-ar injura ca să-ți fure materialul de soclu, cum zici. Știi ce-I asta?
  Tu chiar crezi că poți spune orice despre oricine și pe urmă să te plângi cu țâfnă de fată mare că nu știu cine se ia de tine și de familia ta?
  Cum, bre, tu spui că directorul de la Cultură e facut director la fără frecvență? Tu, chiar tu poți spune senin asta?
  Domnule Drăgușanul, ia mai dă-o naibii, că e prea groasă! Prea crezi, ca ăia care îți aruncă resturi de la masa lor ca să te aibă in lesă, că toți din jurul tău sunt proști.
  Ar fi cazul ca măcar la pensie să te luminezi un pic! Ești un mârlan și un jeg!

  Răspunde
 10. SuceavaLIVE

  Vă rugăm recitiți toate mesajele din acest articol, deoarece am raspuns la fiecare în parte. Ele se poziționează după comentariu, nu la șfârșitul comentariilor. Vă mulțumim de intelegere!

  Răspunde
 11. Mugur_Ciumica

  Si-o coace singur,acest domn…Are o uluitoare vocatie masochistă a autodenuntului,a punerii ghearei in gât,ca pitigoiul…El stie că urmează,abia de-acuma,Stalingradul sau…Inclusiv posibilitatea publicării contrafacerilor sale intr-un volum! Măricel,nu neapărat vesel…

  Răspunde
  • SuceavaLive

   Nu ne-am dat seama că există și această posibilitate! Este nemaipomenit să avem o asemenea operă întitulată ”Viața și opera lui ID, impostorul Bucovinei”. Și putem găsi resurse pentru a asigura editura, finanțarea și promovarea unei asemenea cărți pentru eternitatea Bukowinei!

   Răspunde
   • Mugur_Ciumica

    Încă ceva: potrivit legii,CNSAS nu eliberează dovezi de colaborare persoanelor care nu au o anumită calitate,in raport cu cererea invocată…Ratiunile pentru care se procedează așa nu pot fi discutate, insă,in cazul unui proces,se dobândește brusc calitatea,in circumstante care ar trebui sa-l nelinisteasca pe domnul Gaza,fara detalii…Cehov zice in „Condica de reclamații”: „Jandarmereasa a fost văzută trecând dincolo de râu cu bufetirul Kostea! Le dorim toate cele bune! Nu va pierdeți cu firea,domnule jandarm!”

   • SuceavaLive

    Aveți dreptate, în toate cele expuse. Iar, parte din colectivul nostru, va fi… JANDARMUL și TERORISTUL public al corupților și impostorilor din Bucovina! Însă avem nevoie de sprijin, pentru a doborâ o caracatiță de balauri bine înfipți în sistemul public. De aceea, departamentul de investigații al ziarului SuceavaLIVE a fost externalizat la ZDB, pentru a fi independenți total de politica noastră editorială, autofinanțându-se singuri doar din mediul privat.

 12. ZDB

  Ziarul Ducatu’ Bukowinei va asigura tot ceea ce este necesar publicării unor astfel de volume! Vom face câte un volum dedicat fiecăruia care se încadrează în categoria „Jupâni corupți ai Sucevei”! Doamne ajută, și vă stăm la dispoziție! Telefonul de contact și mailul sunt publicate pe pagina de Fb a Ziarul Ducatul Bukowina.
  La telefon, asteptam intai un sms cu numele de editor, după care putem lua legătura prin sms sau mail. Materiale despre subiectele investigate pot fi trimise atât pe mail-ul non-stop urmărit: ducatulbukowina@gmail.com sau prin comentarii la ultimul articol publicat pe site-ul SuceavaLIVE. Nu agreem, și nu am instalat la pagina ZDB, mesageria gestionată de Facebook prin messenger sau whatapp.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.