Președintele Gheorghe Flutur, în semn de recunoștință pentru aportul adus în campaniile electorale, i-a oferit referentului cultural – fără studii, Ion Drăgușanul, postul de consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina, post cu o salarizare aferentă studiilor superioare de specialitate. 

   Deși pensionat de 2 ani de zile, Ion Drăgușanul, la cei 66 de ani, a primit cadou de ziua sa de naștere o numire de circa 2.000 de euro lunar care lasă râvnind la acest post o întreagă generație de oameni de cultură cu expertiză în domeniu.
     Amintim că familia DRĂGUȘANUL este cunoscută opiniei publice naționale urmare a dosarelor de CORUPȚIE, consum și trafic de DROGURI în care este implicată, dosare grele lăsate cu condamnări definitive și cercetări extinse la mai multe unități de parchet, din Suceava și București.
   Protecția oferită acestora de managerul Sorin Filip și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, nu este greu de înțeles, atât din perspectiva apropierii slugarnice și afinităților politice din ultima perioadă ale lui Ion Drăgușanul, a pará-ndărătului care se practică în domeniul cultural, cât și din perspectiva proiectelor publice organizate și finanțate de Consiliul Județean și care urmează a fi preluate pe persoană fizică de interpuși ori rude ai celor de mai sus.
   Deși marea majoritate a evenimentelor și proiectelor culturale sunt blocate de pandemia Covid, se pare că Ion Drăgușanul este indispensabil guvernanților locali suceveni, chiar și prin vremelnica prezență aleatorie și facultativă la locul de muncă, unde nu face altceva decât să se folosească de infrastructura statului pentru blogul personal și pagina sa de Facebook, inventând nume ori povești de viață în care descrie cu lux de amănunte întâlniri imaginare și discuții avute cu părinții la naștere, cu spioni celebri ori cu mari personalități cultural-academice, de regulă doar cei ce nu mai pot confirma spusele celui poreclit EthernetMAN-ul Centrului Cultural Bucovina. 
   Acest nume rușinos a fost atribuit lui Dragușanul de cei mai renumiți scriitori bucovineni ori reprezentanți ai instituțiilor de cultură din țară tocmai datorită imposturii și plagiaturii sale, prin copy-paste, din marea bibliotecă virtuală a internetului, toate decontate, de regulă, abuziv, din bani publici.
   „Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea CORUPȚIEI şi a NULITĂȚII recompensate, decât ridicarea în sus a demeritului.
Această privelişte îi ia poporului încrederea în valoarea muncii şi în siguranţa înaintării prin merit.” 
Mihai Eminescu, XIII, 124, 26/05/1882
(preluare Ziarul Ducatul Bukowina click Aici!)

24 Responses

 1. Ion Stan

  Bucovina e plină de mafioți. distrug pădurile fac gropi de gunoi în puncte turistice acum sau băgat și în cultură. Voi nu sunteti români.

  Răspunde
 2. C. Alina

  Arogatul asta a venit la vatra dornei și făcea pe șmecherul la concert. Se bunica și la jandarmi. Ma gândeam că îl protejează cineva. Iaca cine. Fluturache

  Răspunde
 3. Hotul&Prostul

  SUCEAVA CU PIB/LOCUITOR E LA COADĂ. VENITURILE PE CAP TOT LA COADĂ. DE UNDE AVEȚI BANI ? CLAR CA TOATW AVERILE E DIN FURT SI HOȚIE

  Răspunde
 4. Gibs

  Dacă dl Flutur nu vede și nu aude nimic, degeaba va bateți gura. Dumnealui are ochelari prin care se vede numai ce trebuie văzut. Și zic unii că să aibă dlui și un pic de hipoacuzie, că cică ar fi mai multe și din mai multe părți care în mod normal ar fi de auzit. Dar cine să știe adevărul. Dreptu-i că de condamnat este cel care dă, nu cine cere și primește. Iar dl ăsta, Drăgușanu, dacă de carte, de cinste și de bună creștere n-a fost bun, măcar un consultant artistic și el, acolo, că n-o fi foc…

  Răspunde
 5. Dijma

  1000% adevarat ce scrie in articol.
  totusi, la „parchet” liniste totala.
  mult mai pregnant decat in alte parti, mafia parandaratului si caracatita functiilor de conducere, a ajuns la dimensiuni faraonice in suceava.
  dar serviciile stau… si stau…nimeni nu stie, nimeni nu vede… nici vorba de coruptie!
  la suseava, poti sa fii genial si doxa de pregatire, daca nu merge dijma la boier, apoi ori pleci in privat, ori te apuca batranetea pe o functie anonima.
  pare-se, ca daca s-ar da drumul la dosare, sumele vehiculate la serviciul permise sunt firmituri pe langa ce tranzactioneaza susnumitii impreuna cu alti dinozauri din_rect_ori ai unor institutii sucevene.
  CINE ESTE ZA BENEFICIAR??
  Capo del tutti capi?
  Zburatorul, fara de care nu misca nimic. cum nu s-o sti la suseava, daca se stie la capitala?
  Scrie cu nume si prenume si in articol.
  cum altfel sa fie numiti si sustinuti la infinit, tot felul de tampiti si expirati in functii publice platite regeste?
  dragusanul e mic copil pe langa comunistoidul mocanu vasâle, lipit pana la moarte de functia de director la cadastru la suceava.
  lipit si girat de mafia subordonata banului flutur.
  desigur ca si sumele vehiculate underground sunt pe masura. contracte, chirii, achizitii, firme suveica, sedii, dijma, bir, etc., samd.
  rasplata: atat dragusanul, flutur, mocanu and company care se cred nemuritori, vor primi cate un sicriu cu buzunare si-un jet de maidanez pe memoria lor.
  l-am auzit pe banul fluture cum se justifica el, oropsitul, necajitul si nevinovatul, ca nici „usturoi” n-a mancat, nici gura nu-i pute, nici vreo legatura nu are.
  saracii, doar ca au ajuns alergici la „parchet” de la atata imbuibare.
  copârsaul cu buzunare va asteapta, multmilostivilor!

  Răspunde
 6. Mugur_Ciumică

  Articolul este, din anumite puncte de vedere,oportun și,desigur,actual,mai ales in aceasta zi…Statutul impostorului sfertodoct ramâne însă în continuare neclar,ambiguu,de ce anume il păstrează herr Flutur pe un post care îi depășește calificarea (oricum,inexistentă ,poate la turnatorie ,poate la frezat și așchiat delațiuni…) ca să nu mai spunem despre studii.. Postul de consultant artistic de la CCB,post zemos,sinecură bănoasă de unde și mai pică și mai cură,mai o licitație pentru bulendre,mai o atribuire directă,mai o sumă de pagini puse una peste alta și legate în nește coperți,cu șiruri de cuvinte scremute, copy&paste de pe internet,adunate cu grebla și vârâte, la plesneală, pe gâtul primarilor asociați la domnie,deci acest post pe care il ocupă prin efracție și escaladare, în baza a două derogări date de doi ministri maghiari,postul necesitând studii superioare,in fine,reprezintă ceva putred in danemarca galagiosului,furiosului și gaunosului geniu de interes raional… Chiar daca,să zicem așa,situația sa nu devine brusc exigibilă,adecă el încă mai trăiește în bula sa de impunitate în care au crezut mulți proști de talia sa,deci chiar dacă nu va plăti la o mâine pentru toate ale sale,incepând cu calcarea in picioare a legilor,trecând prin blasfemiile comise in plan cultural,finalizând cu impostura sa din ce in ce mai jegoasă și mai deranjantă,vine și vremea în care toate vor ieși la iveală,după ce,după cum e năravul,susținătorii săi din umbră (pe care nu-i numim din pudoare organică…) se vor lepăda de el ca de o pereche de izmene flanelate,uzate excesiv si compromise cromatic,din cauze lesne de înțeles…
  Este,pe scurt,de neînțeles de ce il mai menține Flutur ilegal pe un post pentru care derogarile nu pot ține loc ca la o rentă viageră de acte de studii,cum să motivezi că ții și după vârsta legiuită de pensie (pe care a implinit-o anul trecut,pe 25 ianuarie…) pe cineva care are,oficial,doar liceul la bază ? Nici in anii ’50,de la un moment dat ,nu se mai dădeau derogari de studii,cu atât mai mult cu cât ,ironia sorții,pe celălalt post de consultant artistic,stă ca pe o gură de canal calduță,o altă canalie de import județean,cu studii regulate,inclusiv superioare,câte or fi,acolo,meșter la pupat în kur cu direcție unică…
  Taman in aceste zile,impostorul sfertodoct iși publică și un fel de memorii ajustate ad-hoc,ca să rezulte,vezi bine,ce mare om,ce personalitate enciclopedico-artistică viiază printre noi,nește ingrați,care îi dăm la țurloaie,din când în când,și nici nu-l apreciem la justa sa valoare…
  Nume mari,uriași ai culturii naționale ,artiști,scriitori,actori,pictori,sculptori,pre mulți i-a întâlnit și mulți l-ar fi apreciat,zice el,cât pe ce să-l oprească în București ca să-l facă statuie ,luat direct de la turnătoria de la uzinele Vulcan unde el muncea,mai poezea una-alta,apoi dimineața mergea să-l vadă,cam fără chef (cheful se făcea mai târziu…) cu Nichita Stănescu,pe care,rezultă explicit,nici nu prea il înghițea, era un poet minor…Slab de minte,ajuns la vârsta cu numărul satanei,scapă pe la supape adevăruri pe care le-ar dori ascunse pe veci,necunoscând că există și un metalimbaj al cuvintelor nerostite,complementare,mincinosul are intotdeauna o instanță care spune adevărul inclusiv prin omisiune involuntară… Umflându-se ca broscoiul pe hat,pe scurt,se vădește a fi doar un privitor peste gard din poziția de parazit cățărat pe umerii altora… Cum sa-ți treacă prin cap să strâmbi din nas la Nichita Stănescu??? Desigur,faptul că dădea nas în nas ,pe holuri,cu Adrian Păunescu și că făcea chiolhanuri pantagruelice, cu bani obținuți pe poezele,cu actori și artiști noncofomiști care mimau a fi de extremă dreaptă,i-ar da dreptul să se considere un geniu prin adicțiune,dumnezeul geniului nu l-a sorbit ca pe Mihai Eminescu,însă i-a permis lui sa se umple de talent și de măreție și de geniu artistic prin contaminare,el a luat toate ale lui Nichita Stănescu ,toate ale lui Păunescu ,ca râia sau ca sifilisul,prin contact întâmplător,fiindcă era el trimis el la cenaclul de la Vulcan,ca să asta,cum ar zice un fost doctor in drept,fost prim-ministru…
  E,și când ierea să-i dea cu tifla unuia ca Nichita Stănescu,altora,ce să vezi,l-a apucat amocul de Bukowina,a vrut el să se intoarcă la un ziar de-acolo,la Zori Noi,era treabă kklău,legiune multă,cine trebuia sa dea ordin i l-a dat,asta e, așa se scrie istoria literaturii…
  Dar ce, cum,ce treabă avea dumnealui pe-acolo,că de ce s-a intors, cum a plecat, la Suceava,cam pe fugă ,adecă despre fața nevăzută a trecutului său, se poate vorbi mult timp de acum inainte,poate a sosit momentul ca lumea sa mai afle incă o dată adevărul despre acest epigon paunescian de duzină,cenaclist caricatural,mârlan de presă și terorist al cuvântului ?…
  Dar și de ce l-au așezat toți prim-secretarii de la CJ,că ai PSD,că ai PDL,că Mârza,că Nechifor,că Flutur (mai ales…) la țuțuroiul banului public gross,de ce incă mai cred unii in mitul infailibilității sale datorate unor organe „puternice” ,a căror sluga a fost și incă este,spre cele necesare,se va ști,geaba au ascuns ei noul său regim juridic,incredibil,chiar în perioada in care au inceput sa fie dați in fapt câțiva impostori de aceeași factură,cocoțați la vârf,la multe vârfuri,unde este banu’ mai gros și sinecura zemoasă …
  Să fie și exemple,ca să nu spună dumnealui că vorbim la bec,poate contestă că este categorisit drept impostor sfertodoct,poate vor fi imagini… Mitul susținerii sale de către organe,alte cele,mai mult sau mai puțin probate.

  Răspunde
  • Gh. Galan

   Acest ”Mugur Ciumică” tre să fie varianta provincială, ”produs în Bucovina”, a lui Mugur Ciuvică. Faptul este necesar, se justifică și se aprobă, întrucât ”Ciumică” face și aprecieri corecte și de luat în seamă (ca și altă data, parcă am mai citit noi, sub altă etichetă, după stil și știință, nu?) și mai ales sugerează ipoteze interesante și promite câte ceva în orizontul lor și în orizontul de așteptare al publicului consumator de gazetă și de moft și jeg marca de ”Ciumică” numită și bine definită. Dacă ar fi să fie așa, la Suceava nu e numai miezul golăniei lemnului și al altor golănii de factură apropiată și miezul fierbinte al covizilor calzi și al altor molimi mai mult sau mai puțin bacterio-virale de proveniență geografico-politică felurită. Ar fi și păinjenișul insondabil (dar care a tot dat sau a scăpat în timp semne) al unei situații care ar explica multe și care, concret, face ca o băltoacă puturoasă precum cea de ”Ciumică” precis numită și profund definită să devină ba izvor de lumină, sfetnic, călăuză pentru varii mărimi ale locului, ba gheizer împuțit de puroaie, răutate și minciună care împroașcă peste tot și orice. În lumea normală cât de cât, asemenea fapte nu se pot întâmpla. Așa că, personal, aștept nerăbdător atât ceea ce ”Ciumică” pare să promită, dar și reacțiile celor care cultivă în Bucovina jigodia pe post de floare de pus la butonieră (inclusiv la bundiță cu dihor, veston austro-feșteresc etc.). Succes ”Ciumică”!

   Răspunde
 7. GB

  Deschidem o rubrică nouă intitulată „Bukowina lui Invers”, în care vom publica, pe răspunderea Redacției SuceavaLIVE, deja asumată public, o serie de materiale de presă – de nișă – furnizate de cititori, materiale incitante și doar pentru oamenii inteligenți din  Bukowina.

     Aceste articole nu se adresează tuturor inculților și impostorilor, drept urmare vă invităm să părăsiți site-ul când vă izbiți frontal de un material din această rubrică. Vă recomandăm să nu vă stricați calitatea vieții cu noi! 

     Postarea articolelor rămâne la latitudinea publicației, iar articolele vor suporta unele retușuri de conținut, în caz de neconformitate flagrantă! 

     Materialele pot fi transmise pe adresa de mail, prin comment-uri sau prin aceleași metode, vechi, cunoscute deja.

     Rubrica reprezintă, în fapt, opinia publicului care are ceva de zis, opinie ce ajunge în mass-media pe răspunderea publicației. 

     Rubrica va continua până reușim să aflăm și să răspundem la două întrebări:

   1. A cui este Bucovina?

   2. Cine sunt/este Invers?

  Răspunde
  • Mugur_Ciumică

   Absolut laudabilă inițiativa! Vor fi surprize mari pentru o anumită iridentă care se credea pe cai mari ,pentru coloana a V-a,pentru impostori,sfertodocți,săraci cu duhul,îmbuibați politici,pădurari și foști CEO de CUASC-uri scăpați la butoane,gâze ,fluturi,molii…
   La comments,însă,va trebui sa permiteți publicarea de imagini,hărți,cu indicarea sursei,bineînțeles,pentru că numai așa vor fi demolate anumite mituri ale tagmei din care fac parte unele personaje ale vieții publice și ne-publice sucevene…

   Răspunde
 8. GB

  S-a discutat cu IT-ul, deocamdată această TEMĂ nu permite așa ceva. Asta ar presupune achiziția altei Teme de site, rescrierea programului, importarea bazei de date, costuri semnificative cu mentenanța și stocarea, etc. Se va avea în vedere pe viitor ✔. În scurt, nu e posibil. Dar se pot indica link-uri în comentarii, iar fotografiile de la aceste link-uri vor fi preluate ulterior și postate unde trebuie în cadrul articolelor publicate pe site si Fb.

  Răspunde
 9. Gb

  Teme prioritare tratate în cadrul rubricii: incultura, impostura, injustiția, falsurile, șpagozaurii, căpeteniile, moliile, căpușele, măscăricii, cap-iștii, sinecurile și curiștii, amantele, cadourile, autostrăzile, gunoiul, rețetele culinare, nimicurile și nu în ultimul rând Bukowina și Invers.

  Răspunde
 10. Trandafir

  Ce tare. Abia astept sa facem opinii-articole despre politrucii ce au condus și conduc instituțiile Sucevei : Securistul de la ITM și CAS, prostălanul de Casa de Pensii, îmbogățiții de la Silvic și Ape, mafioții de la Mediu și Vamă, putregaiurile de la Fisc, incompetenții de la Prefectură și CJ, ștergarii de la Cadastru și Agricultură, putorile de la Parchete, sclavii de la IPJ și Jandarmeriei, este treabă nu-i a glumă

  Răspunde
  • CorinaS

   Daaaa…..poate finalizați întăi cu Drăgușanul si Flutur, să vedem ceva făcut de presă…..

   Răspunde
 11. MARIA C.

  Ar fi cazul să enumerați și alte „somități” care colcăie pe la Centrul Cultural fără să aibă studii în domeniu, nici drag de domeniul care le servește ca pretext de expunere publică și înfruptare prelungă și nerușinată. De vreun an, singura preocupare a acestor „consultanți artistici” fără număr pare a fi publicarea de aforisme pe Facebook – în caz de doresc să se metamorfozeze pentru opinia publică, „Centrul de aforisme” ar fi o denumire mai potrivită în acord cu obiectul activității.

  Răspunde
 12. Tudor Gheață

  Imi povestea Cosmei, în vara lui 2012 când am mers impreună în statiune la tratament, și după ce deja intrase în conflict cu măgarul, că așa-l făcea. Zice el „să fie prin anii ’90 și ceva, primăvara, friguț, martie-aprilie. Merg la ăsta la birou, de dimineață. Nu-i! Mă duc la baie să mă ușurez, să-l astept. Când intru la baie, il vad în fața oglinzii, descheiat la prohap și își freca aia, pricepi tu… Duhnea a rom și bere cred, oribil, oribil. – Ce faci Ioane? Și îmi zice – Curva dracului, fut de supărare, Anducu nu-i a meu!, după care se prăvăli peste oglindă”. De la Cozmei citire, mot-a-mot. Ăsta i-a mâncat zilele!

  Răspunde
 13. Petre

  Fluturas impreuna cu prietenul lui, vesnic prieten, Gaza Ion, au distrus oameni cinstiți, demni, frumosi la suflet si i-au bagat in pământ Dumnezeu sa le plătească dupa cum au facut ei si niciodata sa nu scape de chinuri !

  Răspunde
  • Ghiavolu'

   Adevarat, dl Petre! Acest articol din 25 ianuarie 2021 a pornit un bulgăre ce s-a rostogolit frumos…!

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.