Edilul Sucevei, Ion Lungu, a informat că municipalitatea  a distribuit 1200 de cereri tipizate pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuințelor în sezonul rece. Astfel, acesta a precizat că sucevenii care se încadrează trebuie să se prezinte la asociațiile de proprietari cei care locuiesc în condominii și la sediul Primăriei din Burdujeni cei care locuiesc la case.

Plafonul pentru gaz metan și energie electrică este de 750 de lei de persoană, pentru sistemul centralizat este de 1082 de lei de persoană,  iar pentru familii este de 686 de lei de persoană.

„Cei care pot beneficia de aceste ajutoare sunt rugați să depună aceste cereri până la data de 20 octombrie, în așa fel încât să poată beneficia de aceste subvenții de încălzire, începând cu 1 noiembrie”, a declarat primarul Ion Lungu.

Trebuie precizat că ajutoarele se acordă, atât pentru cei ale căror locuințe sunt racordate la sistemul centralizat de distribuție a energiei termice, cât și pentru cei ale căror locuințe s-au debranșat de la rețeaua centralizată de termoficare și folosesc pentru încălzirea locuinței centrale pe gaz metan ori încălzesc casele folosind alte surse de căldură pe bază de energie electrică, lemne ori alte tipuri de combustibili. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.