Primarul municipiului Suceava și candidatul Partidului Național Liberal pentru încă un mandat, economistul Ion Lungu, s-a declarat total nemulțumit de modul în care viceprimarul Marian Andronache, care este și candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de primar al Sucevei, a ales să facă campanie electorală. Astfel, Ion Lungu a subliniat că dacă Marian Andronache își dorea un oraș curat putea face lucrul acesta în cei aproximativ 20 de ani de când lucrează în cadrul Primăriei Suceava, mai ales că o perioadă foarte lungă de timp a fost șef peste Domeniul Public și mai apoi, de patru ani, viceprimar.

„Spunea Marian Andronache că vrea o Suceava curată. Domnule viceprimar, jumătate din curățenia Sucevei vă aparține! Cine nu v-a lăsat, în cei 20 de ani de activitate în Primărie, să faceți curățenie?! Curățenia în parcuri, între blocuri, gardurile vii, etc. aparțin de Domeniul Public, adică au fost și sunt în subordinea lui Marian Andronache. Din păcate, în acest mandat domnul viceprimar a făcut mai multă politică decât administrație. Vrea să joace cartea mare a politicii și îi doresc multă sănătate, dar cred că trebuie să lăsăm un loc de „Bună Ziua” pentru că este viață și după alegeri. Așa ne învață viața și politica”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. 

În ceea ce privește activitatea viceprimarului Marian Andronache, Ion Lungu a precizat că acesta nu și-a îndeplinit îndatoririle de serviciu, întrucât nu prea a fost prezent la birou. Pe de altă parte, edilul Sucevei i-a transmis lui Marian Andronache că omenia este foarte importantă, mai ales că viața continuă și după 27 septembrie, când campania electorală se va fi sfârșit.

„El (Marian Andronache n.r.) nu a făcut echipă cu mine pentru că în acest mandat nu prea a fost la serviciu și asta o pot confirma și colegii din Primărie.

Deci, Marian eu vreau să rămână loc de Bună Ziua între noi. Știi foarte bine că te-am apreciat și nu are rost să îți pui poalele-n cap acum, doar de dragul de a mai crește un procent.

Marian spune că nu-l lua primarul la investiții, deși în fișa postului său sunt investițiile. Primarul trebuie să verifice dacă lucrurile merg bine, iar el, viceprimarul, trebuia să stea să execute acolo. S-a întâmplat de foarte multe ori să trebuiască să merg eu la investiții ca să împing de la spate pentru a le scoate la capăt. Marian te rog, la modul sincer, hai să lăsăm loc de Bună Ziua că așa-i frumos în viață.

Investițiile au fost în fișa postului său, iar jumătate din curățenia orașului a fost în subordinea sa. Să fim serioși, cine l-a împiedicat să facă curat?!”, a spus Lungu.

Pe de altă parte, edilul Sucevei a declarat că a jucat cât se poate de corect în această perioadă electorală, însă dacă Andronache va continua cu aceste atacuri nefondate și după ce trece campania, cu siguranță vor ieși la suprafață dedesubturi care nu-l vor avantaja deloc. 

„Azi încă nu-mi reproșez că am fost prea bun, pentru că, de regulă, sunt un om îngăduitor, un om bun. Pe Marian l-am făcut director la Domeniul Public și i-am dat mână liberă. Acum nu vreau să mă pripesc să trag concluzii, dar comportamentul lui este puțin anormal, iar acest lucru nu este în ordine.

Am văzut în prima zi de campanie, în loc să sară la gâtul PSD-ului, care este adversarul nostru politic, el a sărit la gâtul meu. -Serios?!- Dar tu unde ai fost? Ai votat cot la cot cu mine! Ne-am consultat împreună. El a pornit-o cu stângul și i-am spus de atunci: Domnule Andronache, faceți o campanie pozitivă! Alte lucruri nu mai spun că ar mai fi multe. Sper doar că nu e acesta domnul Andronache, ci este doar o mască a campaniei electorale, dar dacă va continua așa și după alegeri o să ies și eu cu o declarație care nu o să îi placă domnului Andronache”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.