Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, din nefericire, nu are cui să distribuie ajutoarele de la Uniunea Europeană.

„Am recepționat 15254 de pachete, din care au fost distribuite până acum 9161. Alte 906 au fost realocate celor din Dragoiești și Botoșana. În prezent, în stoc sunt 5187 de pachete”, a menționat Lungu.

Edilul sucevean a subliniat că Uniunea Europeană a trimis 1000 de pachete în plus, ca o marjă de eroare, deoarece aceștia considerau că vor mai fi cazuri în care primarul va mai da dispoziții celor care nu au fost înscriși în lista inițială.

ajutoare UE

„Scăzând aceste pachete în plus, mai rămân 4187 de pachete. Distribuția lor oficială este până la data de 25 august 2016, iar dacă aceste pachete nu se vor da, se va începe a doua fază de distribuire pe data de 9 septembrie atunci când se va relua lista. Se pare că cetățenii Sucevei nu sunt atât de săraci precum am crede noi, dacă nu se prezintă să ridice aceste ajutoare de la Uniunea Europeană”, a concluzionat Ion Lungu.

Un pachet cu alimente de la UE conţine 3 kg de făină albă, 3 kg de mălai, 0,8 kg de paste făinoase, 2 kg de zahăr, 2 kg de orez, 1 kg de fasole boabe, o conservă de carne de vită şi 2 conserve de pastă de tomate. Fiecare beneficiar va primi câte două asemenea cutii, fiecare cântărind 16,1 kg. Aceste ajutoare de la Uniunea Europeană se distribuie o singură dată pe an.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.