Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut, vineri, 23 septembrie, a.c.,  la București, la mai multe întâlniri cu responsabili din diverse domenii pentru a găsi soluții de a reduce costurile cu energia pentru investiții ale municipalității.

Astfel, primarul a spus că a participat la o întâlnire cu conducerea CNI, cu reprezentanții firmei S.C.Mis Grup Srl Bistrița, cu proiectantul general, cu arhitecți, în ceea ce privește schimbarea soluției de încălzire de pe gaz metan pe pompe cu căldură și panouri fotovoltaice pentru Sala Polivalentă.

„Costurile legate de investiții pentru soluția propusă față de varianta clasică cu centrală pe gaz metan sunt duble, dar s-a căzut de acord, în principiu, cu soluția propusă de încălzire pe pompe de căldură apă-sol și panouri  fotovoltaice, urmând să fie incluse în proiectul tehnic și modificate în devizul general. Este o modificare esențială privind costurile legate de încălzirea viitoarei săli polivalente”, a declarat Ion Lungu.

Totodată, el a avut discuții la Hidrolectrica în legătură cu solicitarea celor de la TPL Suceava privind achiziția de energie electrică de la acest producător de energie electrică întrucât are prețuri mai mici.

Ion Lungu a avut discuții și la Ministerul Dezvoltării-Direcția termoficare privind alocarea în acest an a sumei de 8.244.428 ,9 lei pentru lucrări de reabilitare termică, suma fiind aprobată în bugetul ministerului urmând doar să fie repartizată municipiului Suceava.

La Ministerul Economiei primarul a discutat posibilitatea de extindere a rețelei de  gaz metan în Cartierul Europa.

Ion Lungu a fost și la Ministerul de Finanțe unde a purtat discuții referitoare la ultimele trageri din Creditul de trezorerie angajat anul trecut pentru investiții finanțate din surse proprii.

Primarul Sucevei și-a exprimat convingerea că în perioada următoare  subiectele discutate la București își vor găsi rezolvarea.

4 Responses

 1. mihai grigore

  : revista floare albastra = blue : proza ultrasf = suma de realitati : recapitulare _ … cet.se muta la pod dornesti cale ferata cu radauti ( pod pe in pilon de 100 ani ) cu gateru si tocatorul de codri a respective I firme prin portul marea neagra = covid : recuperez cale ferata radauti putna de printre radacini si in minus de metal c e nu apare in podul prelipca bosanci pentru ca acesta Inca nu existsa ca sa faca legatura pe semiinelelul de sud – est al zone metroplitane suceava cu cet ii si airport : te pui pe placaj cu ponta si raman singur pentru a coduce campania presidentiala bine inteles atacat total cum aunt si acum _ a iesit Johnnis _:

  Răspunde
 2. mihai grigore

  : continuare _ din ce incalzim zona metropolina suceava _ lemon. gaz si curent electric cerna voda I.ii.iii.iv . si gaz la mair noir. si lemnul nu se mai duce cu vaporasu in china ci refacem ASA _ suri fan are graduri pentru oi si vaci in satul romanesc ca intr_ o iesle s- a nascut iisus :

  Răspunde
 3. mihai grigore

  : continuare _ din ce incalzim zona metropolina suceava _ lemn. gaz si curent electric cerna voda I.ii.iii.iv . si gaz la mair noir. si lemnul nu se mai duce cu vaporasu in china ci refacem ASA _ suri fanare graduri pentru oi si vaci in satul romanesc ca intr_ o iesle s- a nascut iisus :

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.