Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2019 obținând astfel cel de-al doilea mandat la Cotroceni.

Iohannis a obținut, potrivit exit poll-ului, peste 66% din voturile românilor, în timp ce Viorica Dăncilă a fost votată de către puțin peste 33%.

Reporterii SuceavaLive au fost alături de liberalii suceveni în momentul anunțării primelor rezultate și sau obținut primele reacții, la cald, ale liderilor PNL Suceava.

La sediul PNL Suceava au fost prezenți prim-vicepreședintele Regiunii Nord – Est, deputatul Ioan Balan, președintele Organizației Județene, Gheorghe Flutur și președintele Organizației Municipale, Ion Lungu, precum și președinta Organizației Femeilor Liberale, Cătălina Culipei.

Președintele Organizației Municipale a PNL Suceava, primarul Ion Lungu, le-a mulțumit sucevenilor care au ieșit la vot, dar și colegilor pentru implicarea din campanie.

„Sunt foarte bucuros că apelul pe care l-am făcut la suceveni a fost auzit și că numărul celor care au fost la urne a fost mai mare în turul al doilea. Fiind într-un oraș mare exista pericolul ca prezența să fie mai redusă. Mă bucură faptul că prezența este mai mare și în procente și în număr absolut de voturi”, a declarat președintele OM PNL Suceava, primarul Ion Lungu.

Acesta a adăugat că echipa liberală, împreună cu administrațiile locale și cu Guvernul României vor duce la îndeplinire preomisiunile lui Klaus Iohannis din campanie. De asemenea, Ion Lungu a subliniat că și la Suceava lucrurile vor evolua, iar multe proiecte refuzate de PSD vor fi finanțate și vor prinde contur.

„Sunt ferm convins că președintele Iohannis și echipa dumnealui ne vor ajuta în așa fel încât lucrurile să intre într-o normalitate, să scoatem Moldova din Izolare, să facem acele autostrăzi. Fără populism sau demagogie, chiar credem acest lucru. Sunt un om pragmatic și știu că greul începe de mâine, dar am vorbit și cu domnul președinte, dar sunt convins că împreună cu echipa PNL și cu noi, autoritățile locale, vom face tot ce este posibil să ducem la îndeplinire platforma cu care președintele Iohannis a câștigat alegerile”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.