Echipa de fotbal Foresta Suceava este foarte aproape de desființare, în condiţiile în care colecta publică iniţiată de primarul Ion Lungu pentru achitarea datoriei de  300.000 de lei către Finanţe nu s-a bucurat de succes.

Sunt destul de întristat de ceea ce se întâmplă la fotbal. Se pare că nu a dat rezultate inițiativa mea de a face această colectă publică la fotbal. Înțeleg că s-au strâs bani foarte puțini bani acolo. Din păcate, eu ca primar nu voi putea face mai mult decât atât. Vreau să sprijin fotbalul, dar trebuie să respectăm legea. În măsura în care nu se strâng bani în această colectă publică, ultima șansă de a participa la licitația din 18 mai, vrem nu vrem, se va desființa echipa de fotbal Foresta Suceava. Mulți comentează, toată lumea vrea fotbal, dar ca și în țările civilizate, cei care iubesc sportul mai și plătesc. Aici se așteaptă să plătească numai Primăria. Plătim numai noi, Primăria, dar trebuie să avem baza de legalitate”, a transmis Ion Lungu.

Potrivit edilului sucevean, o explicație a situației în care se află clubul Foresta o reprezintă faptul că bugetul local s-a aprobat mai târziu decât era normal.

Dacă se aproba bugetul în luna ianuarie, din februarie noi puteam să dăm bani la echipă. S-a aprobat bugetul în martie, în aprilie nu au mai îndeplinit condițiile, au acumulat în cascadă datorii la bugetul de stat”, a declarat Lungu.

Primarul municipiului Suceava a mai precizat că a făcut apel și la persoanele fizice, la iubitorii de fotbal, și la persoane juridice, la oameni de afaceri dar, cu toate acestea, s-au adunat foarte puțini bani în contul pentru colecta publică.