Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat că eliberarea cărților de identitate întâmpină dificultăți din cauză că la nivel national nu este sufficient material, adică plasticul necesar tipăririi acestora.

„La nivel național sunt niște sincope de aprovizionare cu acest material necesar tipăririi cărților de identitate. Ca atare, există riscul ca eliberarea cărții de identitate să depășească cele 30 de zile. Conform materialului pus la dispoziție de către Serviciul de Evidență a Persoanelor, pe săptămână se pot tipări 92 de cărți de identitate, din cele aproximativ 500 de cereri făcute de suceveni”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a subliniat că această întârziere nu reprezintă o problemă, întrucât România se află în stare de alertă, iar acest lucru permite ca cetățenii să folosească cărțile de identitate expirate chiar și 90 de zile de la finalizarea stării de alertă.

„Cei care au nevoie imediată de cartea de identitate pot opta pentru cea provizorie, care se acordă pentru un an calendaristic”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.