A fost semnat contractul privind proiectul „APLICAT”-Administrație Publică Locală Informatizată și Calitativă Aplicabilă Tuturor. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferința săptămânală de presă. 

Edilul a subliniat că  implementarea proiectului nu prevede concedieri în rândul salariaților din Primăria Suceava, ci, eventuale redistribuiri, în cazul în care se constată că unii angajați nu mai au atribuții pe funcția pe care sunt încadrați.

Potrivit primarului, în prezent, în organigrama unității administrativ teritoriale sunt 762 de posturi, dintre care 90 sunt vacante.

 

„Contractul, în valoare de aproximativ 2,7 milioane de lei, a fost semnat la București și are termen de implementare 24 de luni. După ce acesta va deveni funcțional, sucevenii vor putea obține online documente precum: certificate de urbanism, declarația de începere a lucrărilor de construcție, certificatul de atestare fiscală și cel de nomenclatură fiscală”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

De asemenea, după implementarea proiectului, sucevenii își vor putea face programări online și la Evidența Persoanelor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.