Edilul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, 2 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că rata de infectare cu coronavirus în municipiul Suceava se menține de două-trei săptămâni pe un platou, între 3 și 4 cazuri la mia de locuitori. Astfel, Ion Lungu îi îndeamnă pe suceveni să respecte măsurile sanitare impuse de autorități.

„Rata de infectare este de 3,22 la mia de locuitori. Probabil, și măsurile luate în ultima perioadă, cele contestate chiar, privind închiderea piețelor, închiderea unităților de învățământ, au dat roade până la urmă. De două trei săptămâni rămânem în acest platou până în 4 cazuri la mia de locuitori și sper, de ce nu, să facem tot posibilul să scădem sub 3 ca să ieșim din «scenariul roșu»”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a transmis sucevenilor să respecte regulile legate de coronavirus și că îi roagă în continuare, cu riscul de a-i plictisi, să respecte măsurile de purtarea măștii, să respecte distanța fizică și igiena personală.

„Guvernul a dat deja 12 milioane de euro pentru vaccinul anti-Covid și sunt șanse să vină până la sfârșitul lunii și să se distribuie până în primăvară-vară pentru toată populația României. Până atunci trebuie să respectăm aceste reguli”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.