La solicitarea Federației Române de Handbal în municipiul Suceava va fi înființat un Centru Național Olimpic de pregătire a juniorilor la handbal masculin. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, alături de rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa.

Primăria și-a dat acceptul, însă avem nevoie de un parteneriat cu Universitatea, cu Liceul Sportiv, cu Școala Gimnazială Ion Creangă și cu Inspectoratul Școlar. În perioada următoare vom intra în Consiliul Local ca să aprobăm acest protocol de colaborare cu Federația Română de Handbal”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a adăugat că acesta este un lucru foarte bun pentru viitorul handbalului sucevean. De asemenea, Lungu a subliniat că echipa de handbal a USV a revenit în Liga Națională și pentru asta merită toată susținerea.

Avem o echipă tânără, în curs de formare, dar, împreună cu domnul rector Valentin Popa și cu cei din Consiliul de Administrație am avut discuții să facem ca în perioada următoare, adică în următorii 3 – 4 ani, să avem performanță la handbal masculin cum am avut în urmă cu zece ani”, a precizat Ion Lungu.

Acesta a adăugat că în anul 2005, în urma unei discuții cu rectorul Adrian Graur și cu decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, care era și antrenorul Echipei de Handbal s-a pus la cale un proiect pentru performanța handbalului masculin, care s-a concretizat în participarea echipei la finala Cupei Europene.

Sper ca în câțiva ani să putem juca o finală de Cupă Europeană, iar, până atunci, sunt convins că vom avea și o Sală Polivalentă la Suceava”, a precizat Lungu.

Edilul Sucevei a subliniat că Primăria va sprijini financiar acest proiect important pentru viitorul handabalului sucevean.

De cealaltă parte, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, a declarat că în viitorul apropiat va veni la Suceava o comisie care va evalua condițiile create pentru Centru Național Olimpic de pregătire a juniorilor la handbal masculin.

Sunt convins că vom fi în regulă. Universitate va fi alături de Primărie, care este principalul promotor al acestui proiect, și va asigura baza sportivă, va permite tinerilor și copiilor ce vor fi înscriși în aceste grupe să aibă acces la complexul de natație și kinetoterapie, la terenul de sport și la restaurantul studențesc. De asemenea, vom asigura și resursa umană pentru a-i pregăti pe acești copii. Sunt convinsă că va fi un Centru Național Olimpic de succes”, a declarat rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.