Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că sunt în dezbatere taxele și impozitele locale pentru anul 2018.

Așa cum se știe, Primăria Suceava nu a majorat aceste taxe și impozite în ultimii zece ani, exceptând când a intervenit Guvernul. Dar în acest an, primăriile vor pierde bani prin diminuarea impozitului la 10% și tocmai de aceea suntem nevoiți să majorăm taxele și impozitele locale, la anumite categorii, în așa fel încât să compensăm o parte din pierderile pe care le vom suferi din cauza impozitului pe venitul global. Pe o medie aritmetică ponderată, taxele și impozitele vor crește cu 19%”, a declarat primarul Ion Lungu.

Potrivit edilului sucevean, la clădiri rezidențiale, la garsoniere impozitul va crește cu 20 de lei, iar la un apartament cu patru camere cu 50 de lei. La persoane juridice creșterea va fi mai mare Lungu dând exemplul unui cabinet medical, la care taxele vor ajunge de la 88 la 200 de lei. Clădirile care deservesc domeniul social vor fi scutite de impozit.

„Asta este situația. Suntem obligați să o facem, pentru că, până la urmă, proiectele pe care le avem sunt tot pentru suceveni. Mi-aș fi dorit să fi putut ține pe loc taxele și impozitele, dar așa cum se știe, anul viitor vor fi bani mai puțini. Avem investiții în curs de derulare care trebuiesc finalizate”, a concluzionat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.