Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, instituirea Stării de Urgență la nivelul României nu trebuie să producă panică și îndeamnă sucevenii la calm și să aibă un comportament rațional.

„De mâine se va institui la nivelul României Starea de Urgență, o măsură care va ajuta la gestionarea și rezolvarea cu bine a problemei cauzate de Coronavirusul(COVID-19).
Asta nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, ci dimpotrivă, trebuie să fim calmi, să avem un comportament rațional, să respectăm hotărârile luate de autoritățile statului și măsurile comunicate pentru limitarea infectării cu noul virus.
Cel mai important în această perioadă este să STĂM ACASĂ(pe cât posibil) și să EVITĂM ZONELE AGLOMERATE”, a transmis Ion Lungu.

Potrivit acestuia, municipalitatea va face acțiuni de DEZINFECȚIE ÎN TOT ORAȘUL (instituții publice, școli, spații comerciale, parcuri, locuri de joacă etc.).

„Suntem în STARE DE ALERTĂ!
Vă asigur că Primăria Suceava este mobilizată la maxim pentru aplicarea la timpul potrivit și eficient a măsurilor de prevenire a infectării populației și pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.
Încă de la începutul lunii Martie noi asigurăm apă și mâncare persoanelor care sunt în autoizolare la domiciliu și solicită acest lucru.
Poliția locală vă stă la dispoziție pentru orice problemă pe care o au persoanele vulnerabile(cumpărare medicamente, alimente etc.). Începând de mâine avem un număr direct – (0230) 210 678 , la care se pot ridica probleme legate de Starea de Urgență(numai cele legate de Coronavirus(COVID -19), autoizolare la domiciliu și carantină).
Linia va fi funcțională între orele 8:00-22:00, de Luni până Sâmbătă inclusiv.
Pentru rezolvarea problemelor mai dificile, vă voi contacta TELEFONIC ÎN PERSOANĂ!
Doamne ajută să depășim acest moment greu din viața comunității noastre!
Aveți grijă de dumneavoastră și stați în siguranță”, a mai transmis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.