Vineri, 23 octombrie, în municipiul Suceava  a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Local rezultat în urma alegerilor din data de 27 septembrie și depunerea jurământului de către consilieri și de către primarul Ion Lungu.

La eveniment au participat și premierul Ludovic Orban, președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Balan, prefectul Alexandru Moldovan, subprefecții Laura Morar și Daniel Prorociuc, dar și fețe bisericești din cadrul Arhiepiscopiei Suceava.

„Sunt emoționat, ca la primul mandat! Asta se datorează și prezenței primului ministru aici. Pentru prima dată, de când sunt primarul municipiului Suceava, avem parte de această onoare deosebită, de a fi alături de noi prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban”, a transmis primarul Ion Lungu.

Edilul i-a transmis premierului că municipiul Suceava este pe un drum bun, fiind unul dintre puținele orașe verzi ale României.

„Avem cele mai moderne autobuze electrice din România. De asemenea, suntem singurul oraș din România care se încălzește cu biomasă. și întregul iluminat public este iluminat cu lămpi de tip led. Îmi permit să spun că lucrurile în orașul nostru merg pe un drum bun în în următorul mandat, împreună cu Consiliul Local, vom duce la îndeplinire ceea ce am promis în campania electorală, atât din platforma noastră electorală, a celor care am câștigat Primăria, cât și de la celelalte partide. Acolo unde sunt proiecte bune, le vom pune în aplicare.
Ținta noastră este să fim un oraș modern, un oraș european, un oraș de tip smart-city, iar în acest sens avem mai multe proiecte”, a transmis primarul sucevean.

De asemenea, Ion Lungu i-a mulțumit lui Ludovic Orban pentru sprijinul acordat pentru transferul pădurilor-parc în proprietatea municipiului Suceava și l-a asigurat că va face o dezbatere publică, un concurs de proiecte, iar Parcul Șipote se va transforma într-o zonă modernă.

„Sunt convins că în anii viitori tot dumneavoastră veți fi prim-ministru și vă vom invita să vizitați această investiție care va face onoare orașului nostru”, i-a transmis Ion Lungu lui Ludovic Orban.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.