Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reprezentat joi, 9 septembrie, Asociatia Municipiilor din Romania si municipiul Suceava la Forumul Orașelor Verzi care se desfășoară la Brasov în perioada 9-11.09.2021 la inițiativa municipiului Brașov, sub înaltul Patronaj al Președinției României.

„Participă reprezentanți ai președinției, ai guvernului ai ambasadelor Frantei, Suediei, Elveției, ai autoritpților publice locale primari, reprezentanți ai consiliior județene și specialiști în domeniu. Primarii sunt interesați de gasirea de soluții pentru combaterea schimbărilor climatice,pentru gestionarea crizei climatice.


Orasele viitorului trebuie sa fie orase verzi, ecologice, sănătoase, dezvoltate puternic. Trebuie să dezvoltăm conceptul Green City, să aducem mai mult verde în orașele noaste. Aceste lucruri se pot realiza prin îmbunătățirea calității aerului ,apei si solului. Ca soluții pot fi luate in considerare următoarele: -transport ecologic, -transport alternativ: biciclete, trotinete, -gestionare spatii verzi, -amenajare piste biciclete, -iluminat inteligent, -cartiere multiecologice.

Primaria Municipiului Suceava a promovat si promovează în continuare proiecte pentru transformarea orașului Suceava în Oraș Verde-Green City, cum ar fi: -transport ecologic integrat ,autobuze si masini electrice, -transport alternativ avem biciclete si trotinete electrice, -iluminat modernizat oe lampi tip LED,la iluminatul public și in scoli, -incalzire pe biomasă, energie verde, -colectare deșeuri dupa un model finlandez,cu platforme ingropate si semiîngrooate, -suntem in curs de amenajare a unei paduri parc de 150 hectare transferata de la guvern, -dăm in folosinta un parc pe o suprafață de 15 hectare pe malul râului Suceava cu spatii verzi si piste pentru biciclisti, -reabilitam cladiri cu eficientă energetica, exemplul cel mai elocvent este reabilitarea clădirii Primăriei municipiului Suceava.

Proiectele municipalității prezentate în cadrul forumului au fost foarte apreciate de cei prezenți.

Sper ca după participarea la acest forum să promovăm si alte proiecte importante pentru conceptul de ORAS VERDE!
Doamne ajută!”, a transmis primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.