Grădinițele „Guliver”, „Prichindelul”, „Așchiuță” și „123” vor fi extinse cu câte patru săli de clasă fiecare. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, care a precizat că la fiecare dintre unitățile de învățământ enumerate vor fi montate câte două module de tip container, astfel încât toți preșcolarii să poată participa la cursuri.

Potrivit edilului, în fiecare sală de clasă pot să învețe câte 20 de copii.

„La Grădinița «123» din Burdujeni nu este suficient spațiu, însă aceste module vor fi amplasate în curtea Școlii Generale nr.11. La fel, două containere vor ajunge și la Grădinița «Prichindelul» din Burdujeni. De asemenea, și la Grădinița «Așchiuță» vor fi montate două containere, dintre care unul în curtea unității de învățământ de pe Alexandru cel Bun și unul în curtea subunității de pe Oituz. Vrem să asigurăm spații pentru aceste grădinițe cu program prelungit”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a adăugat că după ce pandemia de coronavirus se va fi încheiat, aceste module tip container vor fi în continuare de folos întrucât aceste unități de învățământ sunt foarte aglomerate.

În total, vor fi amplasate opt module de tip container în care vor funcționa 16 săli de grupă a câte 20 de elevi fiecare. Potrivit edilului Sucevei, această investiție se ridică la 4 milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.