Duminică, 27 martie, organizația non-profit „Casa lui Patrocle – Suceava”, a organizat o colectă pentru adăpostul public de câini din Suceava.

Iubitorii de animale au donat atât mâncare pentru câini, cât și cele necesare pentru o mai bună condiție în adăpost.

Mesajul transmis de Ion Lungu pe reteaua de socializareSurpriza lor a fost atunci când au ajuns la adăpostul de câini. Atât membrilor Casei lui Patrocle, cât și voluntarilor, le-a fost interzis accesul în adăpost pentru acțiunea de hrănire.

„Înainte de a posta mulțumirile către voi, pentru ajutorul acordat pentru colecta de astăzi, dorim să aducem mulțumiri pentru răspunsul domnului primar în legatură cu activitatea noastră, în urma căreia atât membrilor Casei lui Patrocle cât și voluntarilor veniți pentru a ne ajuta, le-a fost interzis accesul în adăpost și acțiunea de hrănire. Deși acordul a fost dat pentru acest gen de activitate tot de către primărie, precum și întrunirea regulilor impuse, legate de supravegherea activității noastre, aceste reguli au fost încălcate abuziv”, declară cei de la Casa lui Patrocle.

Membrilor și voluntarilor le-a fost interzis accesul în adăpost pentru acțiunea de hrănireOrganizația consideră ca primarul Sucevei, Ion Lungu, este cel care a ordonat interzicea membrilor în centrul de adăpost pentru câini.

La rândul său, edilul sucevean, a declarat, printr-un comentariu pe o rețea de socializare că: „Primăria Suceava asigură hrana la adăpostul din Lunca Sucevei. Avem bugetate fonduri în acest sens. Nu cred că este nevoie de colectă. Avem nevoie de persoane care să facă adopții de câini, pentru a rămâne cât mai puțini în adăpost”. Ulterior, acesta a șters comentariul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.