Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat că în următoarea ședință a Consiliului Local va supune votului deliberativului un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de bani din bugetul local pentru testarea pentru coronavirus a cadrelor didactice sucevene. Ion Lungu a precizat că aceste teste vor putea fi efectuate dacă angajații școlii vor avea simptome specifice noului coronavirus pe durata întregului an școlar.

„Ne dorim ca testarea gratuită a cadrelor didactice să fie PERMANENTĂ, nu doar la început de an școlar. Vom aloca sume de bani pentru a se putea efectua teste pentru depistarea COVID-19 în rândul cadrelor didactice în permanență, în se nsul că: cine are simptome să se poată testa pentru a putea izola cazul respectiv. La fel se procedează și în Germania și în alte state din Uniunea Europeană. Testarea este o soluție minimă și obligatorie, iar ceea ce facem noi este încă un act de responsabilitate”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Reamintim că înainte de începerea anului școlar edilul Ion Lungu a alocat bani pentru ca toți cei 1950 de angajați ai unităților școlare sucevene să se testeze pentru coronavirus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.