După o perioadă de monitorizare a traficului din zona Bazar, într-un interval de 10 luni, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a intrat în posesia concluziilor.

„Capacitatea traficului este depășită în zona Bazar, rezultând un număr necesar de patru benzi. De asemenea, sensul giratoriu de la Iulius Mall are nivelul de serviciu F, adică nu este funcțional. În acest sens se vor lua măsuri de deviere a traficului și eventual de interzicere a traficului greu. Devierea traficului se va face pe alte artere de circulație, devenind obligatorie construirea unui pod nou peste râul Suceava”, a declarat Ion Lungu.

ion-lungu-primarul-municipiului-suceava

Acesta a mai a spus că o altă concluzie a celor de la Iași se referă la corelarea semafoarelor pe ambele direcții de mers, prin mărirea timpilor de verde și adoptarea circulației de undă verde. Totodată, semafoarele de la trecerile de pietoni să fie corelate încât să aibe prioritate desfășurarea traficului rutier în detrimentul circulației rutiere.

„La intersecția de la Carrefour cu Bulevardul Unirii se propune mărirea benzii de stocare pentru viraj la stânga pe sensul Centru – Carrefour, deoarece în orele de vârf se blochează o bandă de circulație”, a mai declarat Ion Lungu.

Acesta a subliniat că soluția cea mai urgentă este construirea unui nou pod peste râul Suceava, pe care Primăria Suceava îl are în proiect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.