Primarul municipiului Suceava s-a întâlnit joi, 23 iunie, cu noul Consiliu Local, pentru a discuta problema activelor de la Termica.

„Am avut o discuție constructivă cu noul Consiliu Local. Și-a intrat în pâine noul Consiliu Local. Le-am propus spre discuție, spre dezbatere, un proiect de hotărâre pe care deja îl avem întocmit, pentru ședința de Consiliu Local din data de 30 iunie”, a declarat Lungu.

Primarul Sucevei a menționat că noii consilieri locali au fost de acord cu acest Proiect de Hotărâre și vor intra cu el pe data de 30 iunie. Proiectul de Hotărâre prevede foarte clar intenția municipalității de a achiziționa acele bunuri și de a participa la licitație. În același timp, se va realiza o evaluare proprie, pentru că, așa cum a mai menționat edilul sucevean, bunurile puse spre vânzare sunt supraevaluate.

„Sigur că, după ce vom avea aprobată această hotărâre de Consiliu Local, ne vom adresa instanței să anuleze licitația care este anunțată pentru data de 5 iulie, având în vedere faptul că terenul de acolo este al municipalității, o parte din clădiri sunt ale municipalității. Patrimoniul nu este clarificat și nu considerăm că sunt condiții pentru desfășurarea licitației”, a mai declarat primarul.

Ion Lungu a mai declarat că, conform contractului de concesiune pe care Primăria l-a avut prima dată cu Electrocentrale, aceasta are drept de preempțiune de a cumpăra acele bunuri, iar în contract se prevede că aceste bunuri vor fi cumpărate la un preț prevăzut în contabilitate, actualizat.

„Avem mult de lucru. Eu nu vreau deocamdată să fac un război cu cei de la Termica, dar ne vom bate să apărăm drepturile municipalității, să apărăm patrimoniul municipalității și sunt convins că vom avea câștig de cauză în cele din urmă”, a concluzionat Ion Lungu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.