După cum se știe deja, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” are din această săptămână un director artistic.

andrei-munteanu_sursa yorick.roEste vorba de tânărul Andrei Munteanu, originar din Republica Moldova, născut pe 24 decembrie 1983, la Chişinău. Proaspătul director a studiat la Facultatea de Sociologie şi Filosofie a Universităţii de Stat din Moldova, apoi la Facultatea de Teatru, secţia regie teatru dramatic. A urmat apoi Cursurile superioare pentru regie la Moscova, după care a venit la Bucureşti, unde a absolvit, în 2011, Facultatea de Teatru la UNATC, secţia regie teatru. A obţinut premii la Festivalul de teatru „Leul de aur” din Lvow, Ucraina, şi la Festivalul de teatru „Întâlnirile din Minsk” și realizările tânărului nu se opresc aici.

Impresionat de CV-ul noului director artistic, primarul Ion Lungu a simțit nevoia să se atingă și de acest subiect, în cadrul conferinței sale de presă.

„Un lucru important s-a petrecut săptămâna trecută și abia aștept să îl cunosc pe acest nou director artistic al teatrului «Matei Vișniec», Andrei Munteanu. Deocamdată nu ne-am cunoscut, dar văd că are un CV impresionant. Mă bucur că ceea ce am spus la început, că vrem să facem o școală adevărată de teatru la Suceava, este luat în considerare. Încep să fiu optimist că așa va fi, pentru că din câte am văzut, acest domn Andrei Munteanu va fi noul director artistic al teatrului și cred eu că va fi omul cel mai important din teatru, pentru că așa neavizat cum sunt, mi se pare că dumnealui are cel mai greu cuvânt când va veni vorba de activitatea artistică a teatrului, tot el va influența și selecția actorilor”, declară Ion Lungu.

Și cum tânărul nu are deocamdată unde locui, Ion Lungu împreună cu directorul teatrului, Carmen Steiciuc îi vor face rost și de o locuință de necesitate, dacă cei din Consiliul Local le vor îngădui.

„Ca atare, am avut discuții cu doamna director Carmen Steiciuc, vom face tot posibilul, voi intra în Consiliul Local să îi putem repartiza o locuință de necesitate. Astăzi dumnealui locuiește la București, dar va veni la Suceava și vrem să facem tot posibilul să îi creăm condiții bune de locuit. Înțeleg că este un profesionist și sper ca teatrul de la noi să fie pe mâini bune. Urmează în perioada următoare să angajeze celălalt personal și aici mă refer la actori și mă bucur că există acest nou director artistic care va avea ceva de spus în formarea unei echipe de teatru la Suceava. Eu sper ca într-o zi să avem o școală de teatru la Suceava. Așa cum am spus suntem în faza de presemnare a unui contract pe 10 ani cu Ministerul Culturii, tocmai pe această temă de promovare a teatrului la Suceava”, încheie primarul.

Să sperăm că tânărul director va reuși să construiască la Suceava ceea ce viața culturală a urbei are nevoie – mai multă activitate teatrală, și, de ce nu, chiar și o școală de teatru pentru tinerii talentați care, de altfel, sunt forțați să plece din oraș pentru a-și urma pasiunile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.