Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a fost ales vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România.
Astfel, edilul Sucevei îi va reprezenta pe liderii municipiilor din zona Moldovei. Ion Lungu a declarat că numirea în această funcție este o onoare, dar și o responsabilitate uriașă.

Din noua structură de conducere fac parte: Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3 Bucureşti, care este și președintele AMR, Ilie Gavril Bolojan, primarul municipiului Oradea – președinte executiv, Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad care sunt prim – vicepreședinții Asociației, precum și vicepreşedinţii: Teodor Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa, Daniel Ştefan Drăgulin, primarul municipiului Călăraşi, Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanţa, Ion Lungu – primarul municipiului Suceava şi Dan Bobouţanu – primarul municipiului Hunedoara.

„Am fost ales luni, 17 octombrie, vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România și sunt responsabil pe zona Moldovei. Sigur că, AMR este o asociație profesională a primarilor din România. Avem foarte multe solicitări la Guvernul României. Trebuie spus că AMR este cureaua de transmisie între primari și autoritățile publice centrale. Sper ca din poziția de vicepreședinte să pot contribui la rezolvarea problemelor municipiilor din România și, implicit, din municipiul Suceava, cum este cea legată de transferul Parcului Șipote. Sunt onorat că am fost ales în această funcție care presupune o mare responsabilitate, dar sper să pot să mă achit de ea”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Asociaţia Municipiilor din România a fost înfiinţată în anul 1990 şi este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale. AMR include în prezent toate cele 103 municipii, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, rezultând un total de 109 membri care reprezintă aproximativ 10 milioane de cetățeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.