Titlul de BUFON îi revine, de această dată, primarului Ion Lungu. Și asta pentru că după nici jumătate de an de la inaugurarea, cu mare fast, a esplanadei din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Suceava, muncitorii harnici au început deja lucrările de reabilitare. Vorbeam zilele trecute de unica terasă din fața Casei […]

ion lunguTitlul de BUFON îi revine, de această dată, primarului Ion Lungu. Și asta pentru că după nici jumătate de an de la inaugurarea, cu mare fast, a esplanadei din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Suceava, muncitorii harnici au început deja lucrările de reabilitare.

Vorbeam zilele trecute de unica terasă din fața Casei de Cultură, mai exact cea a pub-ului Oscar Wilde. Nu mare mi-a fost surprinderea să văd că alături de aceasta a fost înconjurat un perimetru cu garduri, semn că se întâmplă ceva… Curiozitatea m-a împins să întreb, în speranța că răspunsul ar putea fi legat de amenajarea unei noi terase. Nu ascund faptul că m-am gândit și la posibilitatea ca Oscar Wilde să își extindă teritoriul, însă, surpriză sau nu, muncitorii se chinuiau de zor să scoată pavelele din zona împrejmuită.

Așadar, pe lângă faptul că Lungu „și-a amplasat” terasa pe esplanadă, eliminând dubios concurența, iată că și vestitul proiect de reamanajare a zonei centrale începe să își piardă din „frumusețe”. După o mediatizare excesivă și laude nenumărate, să nu mai vorbim de bani investiți în lucrări fără culoare, „marmura” cenușie de pe esplanadă a început deja să cedeze.

Mă întreb, fără urmă de ironie, dacă Doamne Ferește să mai parchez vreodată la subsol!? Nu de alta, dar cine știe cât mai rezistă și săraca parcare, că doar e soră geamănă cu esplanada, iar Lungu a lăudat-o cam la fel de mult.

Un scurt remember ne demonstrează că toate lucrările lăudate și comandate de Ion Lungu au dat chix în mai puțin de jumătate de an. Asfaltarea tronsonului principal din municipiul Suceava, trotuarele pavate din tot municipiul, bordurile crăpate la nici câteva zile după ce au fost montate, acum esplanada centrală… Atenție, stimați suceveni, la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene…

DSC_0539DSC_0536

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.