Ilie Ionuț Gherman, fiul fostului primar al comunei Slatina, Ilie Gherman, a fost încarcerat în penitenciarul din Botoșani și are de ispășit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni.

Tânărul, în vârstă de 26 de ani, din Slatina, a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava într-un dosar de loviri sau alte violențe. Atât fostul primar, cât și fiul său au avut de-a lungul timpului probleme cu legea, aceștia lovind și amenințând pe cei care le stăteau în cale. Împreună cu tânărul Gherman a fost închis și prietenul acestuia, Petru Cojocariu, de 26 de ani, care are de ispășit o pedeapsă cu închisoarea în cuantum de 3 ani și 4 luni.

Cei doi au fost ridicați de oamenii legii în seara zilei de luni, după ce Curtea de Apel Suceava s-a pronunțat în acest dosar.

Ionuț Gherman a fost judecat pentru o bătaie într-un bar din Găinești-Slatina, victime fiind doi frați din comuna Slatina.

Un element interesant îl constituie faptul că Judecătoria Fălticeni a decis ca ambii inculpați să primească pedepse cu suspendare. La Curtea de Apel Suceava, judecătorii au admis apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni și au aplicat pedepse mai mari și în regim de detenție. Pe lângă aceasta, Curtea de Apel Suceava i-a obligat pe Cojocariu Petru și Gherman Ilie Ionuț să plătească lui Rotariu Sebastian Constantin, suma de 30.000 lei daune morale şi 2 000 de lei daune materiale. Aceeași instanță a decis ca Gherman Ilie Ionuț și Cojocariu Petru să plătească lui Rotariu Marius Vasile, suma 25 000 de lei daune morale şi 2 000 lei daune materiale.

 

Ilie Ionuț Gherman a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar, după o răfuială în stradă.

Amintim că în data de 3 octombrie 2015, la ora 00:26, Secţia 7 de Poliţie Rurală Mălini a primit o plângere despre faptul că Petrică Vornicu, de 23 de ani, din comuna Slatina, a fost bătut de Ilie Ionuţ Gherman. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că, în seara zilei de 2 octombrie, în jurul orei 23.00, în timp ce era în faţa unui bar din centrul comunei Slatina, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unor neînţelegeri, Vornicu a fost lovit de Ionuţ Gherman. Victima a fost transportată la spital pentru a primit îngrijiri medicale, ea suferind leziuni la nivelul pieptului şi piciorului drept. Oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violente.

Pe 16 iunie, a.c, mai mulţi indivizi, din care unul cu un topor cu coadă lungă, au provocat un scandal uriaș în comuna Slatina, blocând un drum județean, care trece prin fața casei fostului primar. Protagoniști au fost Petru-Ilie Gherman, Petru Gherman și Ilie Ionuț Gherman, nimeni alții decât fiul și doi nepoți ai fostului primar de Slatina. Fără voia lor au fost implicați și Ştefan Gherman, fratele actualului primar, şi Vasile Pîrlac, ambii oameni de afaceri locali. Bărbații se deplasau cu maşinile, alături de membri ai familiilor lor, şi aveau de trecut prin zona respectivă. Cei doi au fost luaţi în colimator de cei aflaţi în faţa casei fostului primar, problemele conflictuale fiind mai vechi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.