Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a transmis prin intermediul rețelelor de socializare un mesaj tuturor tinerilor din România. Mesajul vine în contextul în care sâmbătă, 2 mai este Ziua Națională a Tineretului.

Vă prezentăm integral mesajului senatorului Virginel Iordache:

„Astăzi, 2 mai, sărbătorim Ziua Națională a Tineretului și consider că acestă ocazie reprezintă un bun prilej de a sublinia importanța pe care acestă categorie socială o are in societatea românească. Spun asta, pentru că tinerii ne oferă o imagine a viitorului și privind cu atenție la ei , am deplină încredere că țara noastră se află pe mâini bune.
Afirm acest lucru pentru că am remarcat participarea tinerilor în toate domeniile de activitate din economie și i-am văzut, deseori, militând pentru o societate bazată pe valori, precum democrația, toleranța și prosperitatea. Din acest punct de vedere, România are mulți tineri activi și implicați, care obțin performanțe în diverse domenii, tineri cu care ne mândrim și al căror efort îl prețuim la justa lui valoare. Pentru că tinerii sunt sursa de energie, curaj și talent care generează schimbarea socială reală, creșterea economică, dezvoltarea și inovația tehnologică.
In general, tinerii sunt cheia schimbării, în bine, a unui popor și garanția că țara respectivă are un viitor. Fără implicarea acestora și fără să înțelegem că avem datoria de a ne apleca asupra nevoilor lor, nu vom merge, nicând, înainte, ci vom rămâne o țară fără orizont, captivă trecutului.
Totuși, nu este cazul României. Mă conving de acest lucru de fiecare dată când aflu despre rezultatele extraordinare obținute de elevii și studenții noștri la olimpiadele și concursurile internaționale, când mă întâlnesc cu tinerii noștri sportivi și cercetători, care ne duc faima peste hotarele țării și îndeosebi atunci când discut cu ei, fie că sunt, antreprenori, profesori, medici, ingineri, ș.a.m.d, care mă inspiră și în ochii cărora văd entuziasmul și credința că totul este posibil.
Închei acest mesaj subliniind că apreciez cu adevărat energia şi potenţialul creator al acestora, prin urmare mi se pare absolut normal să continuăm susținerea tinerilor întreprinzători în lansarea şi dezvoltarea propriilor afaceri, să stimulăm plasarea tinerilor în câmpul muncii, să asigurăm accesul tinerilor la servicii de educaţie şi de informare de calitate şi nu în ultimul rând, să promovăm voluntariatul în rândul lor, pentru a-i ajuta să-și găsească un drum în viața, un drum folositor atât lor, cât și țării.
La mulți ani, tinerilor români de pretutindeni!”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.