Într-un document al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (A.T.O.P.) Suceava referitor la nevoile de suplimentare a bugetului cu surse extrabugetare, având în vedere obiectivele principale ale poliției pentru anul 2019, se solicită analizarea posibilității alocării pentru Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a sumei de 188.000 de lei.

Banii sunt necesari pentru achiziționarea și dotarea cu câte un echipament I.T. (calculator și imprimantă) a Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative și a polițiilor municipale Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Fălticeni, Vatra Dornei și din orașele Gura Humorului și Siret, care în prezent eliberează la nivel local certificate de cazier judiciar pentru cetățenii din localitățile respective, inclusiv din mediul rural, evitând deplasarea inutilă și costisitoare la reședința inspectoratului, valoarea totală a celor 7 echipamente fiind de 24.500 de lei.

De asemenea, 49.000 de lei sunt necesari pentru achiziționarea și dotarea celor 14 secții de poliție rurală din cadrul I.P.J. Suceava cu câte un echipament I.T., deoarece în prezent acestea utilizează aceeași tehnică I.T. pusă la dispoziție posturilor de poliție comunale prin „Programul Schengen” din anul 2009 sau primită prin parteneriat cu autoritățile publice locale, 59.500 pentru achiziționarea și dotarea structurilor criminalistice din cadrul polițiilor municipale și orășenești și a Serviciului de specialitate din aparatul județean cu câte un echipament I.T., și 52.500 de lei pentru 2 aparate foto semiprofesionale, necesare pentru fixarea prin fotografiere a urmelor și mijloacelor de probă din câmpul infracțional și a altor aspecte de interes polițienesc.

Se mai solicită și aproximativ 2.400 de lei pentru achiziționarea a 200 de veste reflectorizante ce vor fi distribuite de polițiștii rutieri participanților la trafic cu risc din județ (pietoni, bicicliști, mopediști, căruțași etc.) și care pot fi folosite de deținătorii lor pe timpul sezonului de iarnă, pentru identificarea operativă în cazul unor blocaje rutiere, izolări de vehicule și persoane, ninsori abundente, viscol, etc.

Obiectivele generale stabilite la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava pentru acest an vizează menținerea unui climat de ordine și siguranță civică în spațiul public, atât în mediul urban cât și în mediul rural; asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zona de învățământ preuniversitar; creșterea gradului de siguranță al participanților la trafic; consolidarea capacității operaționale pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei și a infracțiunilor din domeniul achizițiilor publice, a criminalității transfrontaliere, destructurarea grupărilor infracționale; consolidarea imaginii publice pozitive a inspectoratului.

Trebuie precizat că, pentru anul 2019, structurilor M.A.I. județene (poliție, jandarmi, situații de urgență) nu li s-au alocat încă fonduri bugetare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.