Un tânăr teolog sucevean l-a întrebat pe ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, dacă cântăreții care au absolvit cursul organizat de instituție vor fi salarizați. Răspunsul arhiepiscopului, postat pe pagina Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la secțiunea „Răspunsul Ierarhului”, a fost că aceștia vor putea primi salarii, fie din fondurile proprii ale Bisericii, fie din contribuțiile neclericale pe care Arhiepiscopia le poate primi de la stat.

„Sărut mâna, Înaltpreasfinția Voastră! Sunt un tânăr teolog din cuprinsul acestei eparhii. Am văzut anunțul în care se precizează că de curând s-a finalizat primul curs pentru cântăreți în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Cu respect doresc să vă adresez o întrebare referitoare la viitorul celor care au absolvit acest curs. Vor fi create posturi cu salariu pentru aceștia? Vă mulțumesc!”, i-a transmis A.P. arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

„Domnule teolog! Da, mai întâi din fonduri proprii şi, dacă situaţia din ţară se va redresa şi vom primi contribuţii neclericale, atunci cântăreţii vor fi salarizaţi. Doamne, ajută!”, a răspus ÎPS Calinic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.