Un creștin ortodox din județul Suceava i-a transmis IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, un mesaj prin intermediul căruia vrea să afle părerea ierarhului despre „cei care au o altă orientare sexuală”.

„Ce se întâmplă cu cei care au o altă orientare sexuală (fără a întreține relații sexuale între același gen, pur și simplu o altă atracție), lucru pe care nu îl poate spune la Taina Spovedaniei?”, a transmis suceveanul.

De cealaltă parte, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a precizat în răspunsul său faptul că un duhovnic și un psihiatru vor putea să îl ajute pe cel care suferă de o astfel de orientare sexuală

„Doamne, ajută! 1. Să-și schimbe orientarea care s-a dovedit a fi, în decursul istoriei, nocivă și pentru trup, și pentru suflet! 2. La duhovnic te duci așa cum ești, cu bunele și cu relele săvârșite, ca în fața lui Hristos, fără să te rușinezi. Rușine ar trebui să avem când simțim arșița păcatului, nu când trebuie să-l spovedim! Sunt convins că sfatul unui duhovnic bun și al unui psihiatru/psiholog bun îl vor pune pe cel la care faceți referire pe drumul rânduit de Dumnezeu. Spor și binecuvântare în acest demers de venire în sine!”, se arată în răspunsul ierarhului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.