Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a ținut să aducă clarificări în situația de la Mănăstirea ridicată în satul Gherghițeni, comuna Dorna Arini, de ÎPS Teodosie al Tomisului după ce, în presa națională și locală, au apărut o serie de articole, conform cărora Patriarhul Daniel ar vrea să îl pedepsească pe ÎPS Teodosie, luându-i Baza de Tratament de la Dorna Arini.

„Mănăstirea «Acoperământul Maicii Domnului» din Dorna Arini, după cum reiese din acte, a fost în perioada 2000-2009 sub jurisdicţia Arhiepiscopiei Tomisului, însă, din 2009, se află sub ascultare în jurisdicţia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, în calitatea sa de ctitor al acelei mănăstiri, trebuie cinstit cum se cuvine la slujbele Bisericii. Dacă atunci când vine acasă (după cum se ştie, este originar din aceste locuri), doreşte să slujească la ctitoria sa, sau acolo unde foştii săi colegi sau studenţi îl invită, acest fapt nu face decât să mă bucure. Secerişul este mult în eparhie şi, ca atare, prezenţa oricărui ierarh canonic hirotonit la slujbele din parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor este o necesitate. Cât despre celelalte amintite în respectivul articol, baze de tratament, firme şi fundaţii, fiind private, nu ţine de competenţa mea să judec.

La Dorna Arini mă interesează doar mănăstirea şi personalul din obştea acelei mănăstiri. În rest, faptul că lângă mănăstire există o bază de tratament, chiar dacă este privată, ar trebui să ne bucure, mulţumind ctitorilor”, a transmis ÎPS Calinic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.